“Aasiast tulid hunnid”, “All piimakeldris pimedas”, “Joo, sõber, joo”, “Kuldimuna lõikaja”, “Põhjuseta ma ei joo”, “Viltu ja viltu”. Need ning veel 150 joogi- ja lorilaulu said jaanipäeva eel kaante vahele.

Kogumiku koostaja Inda Kõiva mainib: “Olen ikka seisnud selle eest, et esivanemate pärandus säiliks. Kas seda siis tulevikus kasutatakse või ei, kuid hea on võtta, kui tarvis läheb.” Ja veel: “Lauliku koostasin mitte sellepärast, et joomist propageerida, vaid tarkade tarbijate rõõmuks ja lustimiseks, et neid laule ka tulevikus mäletataks.”

Ida-Viru akordionist ja pidude sisustaja Reeni Painik on Inda laulikute fänn ja kiidab nootide olemasolu. “Vahel tahab rahvas kuulata ja kaasa laulda väga vallatuid laule,” märgib ta ja lisab: “Kaasalauljatele meeldivad just need laulikud, kus laulusõnad on suuremalt trükitud.”

Koorijuht ja Lahemaa Rahwa­muusikute juht Viivi Voorand kiidab kogutut, sest ka krõbedamat kraami läheb ikka aeg-ajalt vaja. “Mul on olemas kõik senised laulikud,” mainib ta ja kiidab samuti, et laulud on nootidega, sest “kõik viisid ei suuda kuidagi meeles püsida”.