Põllumajanduspoliitika hetkeseisu avas maaeluminister Arvo Aller. Kõne all oli ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) strateegiakava aastateks 2021–2027.

Mis on euroliidu põllumajanduspoliitikas prioriteediks ja kui palju raha on kavas eraldada keskkonnakaitsele ning elurikkuse säilimisele, selgitasid maaeluministeeriumi asekantsler Marko Gorban ja Euroopa Parlamendi liige Riho Terras.

Paljudele põllumeestele teeb muret see, et ühtne pindalatoetus (ÜPT) hakkab tulevikus vähenema ja osa sellest toetusest läheb rohestamise makseteks. Konverentsil arutleti, et suund on selline, et tulevikus võiks ÜPT olla pea poole väiksem. Vestlusringis põllumajanduse ärimudelite üle olid konkursi nominendid.

Võitjat õnnitles ja põllumehi tunnustas vabariigi president Kersti Kaljulaid.

Konkurssi “Aasta põllumees” korraldavad Maaleht ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda juba 20. korda, selleaastane juubelikonkurss oli pühendatud maaettevõtluses tegutsevatele naistele. Seetõttu olid tänavusel konkursil nomineeritud 12 naist seitsmest maakonnast – Harjumaalt, Lääne-Virumaalt, Tartu-, Jõgeva- ja Põlvamaalt ning Läänemaalt ja Saaremaalt.


Nominendid 2020

12 kaunist, tarka ja vaprat naist

Viktoria Gošovski, OÜ Muuluka Farm, Läänemaa, Harjumaa

Ave Haamer, Haameri talu, Põlvamaa

Pille Hammerbeck, OÜ Rägavere Mõis, Lääne-Virumaa

Ille Kasvand, OÜ Halika Õunatalu, Põlvamaa

Airi Külvet, Puutsa talu, Jõgevamaa

Janika Lindsalu, Marimarta OÜ, Jõgevamaa

Kaja Piirfeldt, OÜ Remmelgamaa, Harjumaa

Diana Pärna, OÜ Lahe Maamees, Lääne-Virumaa

Erika Pääbus, OÜ Andre Juustufarm, Tartumaa

Karin Tiit, Tammejuure mahetalu, Läänemaa

Anne Tiitma, Teeääre talu, Saaremaa

Krista Tõnuri, Hüpandi talu, Lääne-Virumaa