Viis aastat tagasi rääkis Lehemets ajalehele Vooremaa nii: “Ma olen sündinud Tudulinna vallas. Rakvere õpetajate seminari lõpetasin algklasside õpetajana. Esimeseks töökohaks oli Kaagvere lastekodu. 1954. aastal kutsus muusikaõpetaja Magda Aasa mind Torma kooli pioneerijuhiks. Direktori arvates sobisin ma õpetajaks ja nii algaski pedagoogitöö, mille lõpetasin paar aastat tagasi.”

Lehemets mängis Torma näiteringis ja oli pikaaegne rahvatantsujuhendaja. Kui temast sai Torma põhikooli algklasside õpetaja, pani ta kõik lapsed tantsima. Algklassiõpetaja ametist lahkumise järel töötas koolis veel pikapäevarühma õpetajana.

“Hästi mitmekülgne ja väga nõudlik, mitte ainult kooli õppetöös, vaid ka rahvatantsu õpetades,” lausub Evi Štukert.

Štukert on Torma naisrühmas tantsinud 21 aastat, sellest 17 aastat juhendas rühma Lehemets. Naisrühm käis tema käe all tantsupidudel ning on läbi sõitnud kogu Euroopa, osaledes mitmel aastal Euroopa suurimal rahvakultuurifestivalil Europeade.

“Ta on väga vitaalne ja aktiivne, loeb ajalehti, teab ilmaelust, talvel viskab ise lume ära…” räägib Štukert Lehemetsa praegustest tegemistest. “Hästi tubli suhtleja, talle meeldib rääkida inimestega, tal on alati asjadest oma arvamus.”

Teenetemärkidega tunnustatakse Eesti inimesi ja meie toetajaid välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

Lehemetsa puhul toodi välja tema kauaaegne töö kooliõpetajana ning rahvatantsu ja teatri edendajana. Lisaks ka kohaliku elu edendamine Tormas.