Seetõttu on riiklik ilmateenistus andnud kuues maakonnas ka esimese taseme tormihoiatuse, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Hoiatus kehtib Jõgeva, Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakonna kohta.


Üldiselt on Eestis täna vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Mandri sisealadel areneb mitmel pool hoovihmapilvi, pärastlõunal võib olla kohati äikest. Puhub valdavalt põhjakaare tuul 2-7, puhanguti kuni 10 m/s, äikese ajal on tugevamate tuuleiilide oht. Õhutemperatuur on 21..26, meretuulega rannikul 15°C ümber.

Kolmes piirkonnas ohtlikult kõrge UV indeks

Ilmateenistus hoiatab kolmes piirkonnas ka kõrge UV indeksi eest. Haapsalus, Roomassaares ja Tallinna-Harku piirkonnas on UV indeks 6, mis kvalifitseerub ohtlikkuse tasemelt kõrgeks.


UV-indeksi väärtuse kasvades suureneb oht inimese nahale ja silmadele ning kahjustused tekivad kiiremini. UV kiirguse päevadoosid on meie laiuskraadidel suuremad suvel, kevadisest pööripäevast kuni sügisese pööripäevani.

UV-indeksi väärtused varieeruvad päeva jooksul, indeks on kõige kõrgem mõne tunni vältel keskpäeval.

UV-kiirgus muutub ohtlikuks ja tekitab nahapõletusi paljudel inimestel, kui UV-indeks kerkib üle 6. Õrna nahatüübiga inimesed peaksid päikesekaitsekreeme kasutama juba siis, kui UV-indeks kerkib üle 3–4.

UV-indeksi ohtlikkuse tasemed: