Veelgi kuumemaks kujuneb laupäev. Kõrgrõhuala peaks siis väikese eelise saama ja taeva selgema ning ilma suurema sajuta hoidma. Päikeselisema päevaga kerkivad termomeetrinäidud suuremal osal Eestist üle 30°.

ILM AASTA TAGASI

8. juulil 2020 kõikus õhutemperatuur 21,3 (Võru) ja 8,0 kraadi (Kuusiku) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 15,3 m/s. Vihma sadas Valgas 7,3 mm. Päikest paistis Kuusikul 12,1 tundi.

Ööl vastu pühapäeva libiseb riivamisi üle madalrõhulohk ühes hoovihma ja äikesega ning toob siis päevaks ehk väikese värskenduse ning piirab Lääne-Eestis õhusooja 25°ga, idapoolsetes maakondades võib veel 30°ni tõusta, aga sealgi pakub leevendust läänekaare tuul.

Esmaspäevast alates on kõrgrõhuala taas ülekaalus ega anna sajuks võimalust. Päikeselistel päevadel suunduvad termomeetrinäidud uuesti 30° poole ning kesknädalal kraad-kolm kõrgemalegi. Ööd on nädala alguses 15° ümbruses ning annavad võimaluse palavusest toibuda. Kuid nädala keskpaigas pole lootust sellelegi ja tuleks leida võimalus end ohtliku kuumuse eest säästa.