Neljapäeval (15.07.) on ülekaalus kõrgrõhuväli, mis pärsib rünksajupilvede arengut ja sajuhooge ning äikest on lokaalsemalt. Õhutemperatuur kerkib 30° ümbrusse, jahedam on mere mõjuga rannikul.

Reedel saab Soome juba värskendust, meil jätkab palavus võidukäiku. Öine õhutemperatuur on 20° ümber, päevane tõuseb kraad-kolm üle 30° piiri. Üksikud pärastlõunased vihmahood on üürikesed ega too olulist leevendust.

ILM AASTA TAGASI

15. juulil 2020 kõikus õhutemperatuur 22,3 (Kuusiku) ja 5,3 kraadi (Jõhvi) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Võrus 7,9 m/s. Päikest paistis Roomassaares 15,9 tundi.

Nädalavahetusel võtab läänepoolne kõrgrõhuala meid oma hõlma. Selginev taevas öösel sajuks võimalust ei anna. Päeva jooksul mõni arenev pilv võib pärastlõunal lokaalse sajuhoo anda. Temperatuur tõmbub vaid paar-kolm kraadi tagasi ning langeb öösel pisut alla 20°, päevasoe kerkib 30° lähedale, vaid põhjakaare tuulele avatud rannikul on lahedam.

Uue nädala algul suureneb põhja poolt madalrõhkkonna surve. Pisitasa lisandub pilvi, aga esimestel päevadel on sajuhooge hõredalt ja eelkõige pärastlõunasel ajal. Temperatuur tõmbub õige visalt tagasi. Öised termomeetrinäidud langevad algul alla 20°, seejärel 15° lähedale, päevased maksimumid kerkivad esmalt veel 30° kanti, teisipäeval 25° piirimaile. Alles kolmapäev peaks tooma temperatuurifooni märgatava languse ja saju. Kuid seda ikka juhul, kui pikalt võimul olnud kõrgrõhuala väsib ja madalrõhkkondadele võimaluse annab.