Tundlik draamakomöödia


Laupäeval, 28. augustil kell 22.25 on ETV eetris John Carroll Lynchi mitmete auhindadega pärjatud minimalistlik ja tundlik draamakomöödia “Lucky”.

Peaosas särab 90aastane Harry Dean Stanton (pildil), kes on seni kogunud tuntust kõrvalosades (“Ristiisa II”, “Pariis, Texas”). See film ongi kirjutatud Stantoni jaoks ja põhimõtteliselt iseennast mängides lööb vanameister siin tõeliselt õitsele. Ümbritsetuna värvikatest karakteritest lahkab elu näinud mees huumori ja otsekohesusega eksistentsiaalseid teemasid, kerge melanhoolia ning soe õhustik lisavad tema portreele inimlikku sügavust.

“Asepresident”

Pühapäeval, 29. augustil kell 22.10 on Kanal 2 ekraanil auhinnatud ja humoorikas tõsielust inspireeritud draama “Asepresident”. See on lugu USA ühest kõige vastuolulisemast ja mõjuvõimsamast asepresidendist Dick Cheneyst, kes ei piirdunud tavapärase asepresidendi rolliga, vaid kontrollis valitsuse tegutsemist mitmes valdkonnas ja kelle agressiivne sekkumine välispoliitikasse muutis tervet maailma. Komöödiavõtmes film pakub võimalust näha Cheney eri tahke ja seda, kuidas ta George W. Bushi kõrval maailma juhtis.