Reedeks toob see tsüklon meile vihma, laupäeval ja pühapäeval on sajuhooge harvalt. Loodetuul on tugev, iilid ulatuvad sisemaal 15, rannikul 20 m/s.

Alles pühapäeval tuul taltub, kuid siis on kohal külm. Juba laupäeval langeb õhutemperatuur selgineva taeva all öötundidel sisemaal 4–5°ni, kuid pühapäeval paiguti lausa 2–3° peale ning madalamas kohas tuleb valmis olla öökülmaks.

Ka päevane õhutemperatuur muudkui langeb. Kui täna on sooja veel 13–16°, siis pühapäeval vaid 10–13°, üksnes mere ääres paari pügala võrra enam.

ILM AASTA TAGASI

2. septembril 2020 kõikus õhutemperatuur 20,3 (Võru) ja 7,0 kraadi (Jõhvi) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Pakril 12,8 m/s. Vihma sadas Võrus 1,3 mm. Päikest paistis Lääne-Nigulas 4,9 tundi.

Uuel nädalal saavutab Baltimaade kohal ülekaalu kõrgrõhuala. Tõenäoliselt jääme meie selle põhjaserva. Tuul on enamjaolt tasane ja otsib suunda ning alles kesknädalal pöördub läänekaarde. On nii pilvi kui ka päikest. Suurt sadu ei ole, kuid päris vihmata ikka läbi ei saa.

Öö- ja hommikutundidel piirab paiguti nähtavust udu. Õhutemperatuur aeglaselt, kuid visalt tõuseb. Kui nädala alguses püsib maapinna lähedal veel öökülmaoht, siis kesknädalaks on see kartus möödas. Päevased maksimumid tõusevad esmaspäevasest 12–15°st kolmapäevaks 16–20°ni, kusjuures Lääne-Eestis võib kõigil päevadel veel kraadi-kahe võrra soojem olla.