Sõnapilvest leiab huviline paljude laupäeval lahti olevate rahvamajade nimed

Ta rõhutab, et päeva eesmärgiks on tõsta teadlikkust rahvamajade vajalikkusest ja olulisusest, tagada kultuuri ja rahvusliku identiteedi hoidmine ja luua eeldused rahvamajade arenguks.

Võimalus valitutele


Eesti Rahvamajade Ühing juhatuse esinaine Ülle Välimäe on rõhutanud, et nüüd, kohalike valimiste järel, mil paljud uued inimesed hakkavad omavalitsusi juhtima on oluline anda neile võimalus enese suuremaks kurssi viimiseks kohalikus kultuurielus toimuvaga.

Rahvamajade päev on tulekul

„Rahvamaja on kogukonna mõistes üks olulisemaid kohti, kus inimesed kokku saavad, tegeletakse erinevate huvidega - seeläbi hoitakse elavana ja arendatakse edasi kohalikku kultuurielu. Rahvamajas saab kohaliku kultuuri arendamise kaudu kohalik omavalitsus täita ühte tähtsamat ülesannet - kasvatada kodukohatunnet, kaitsta ja arendada kohalikku identiteeti,” jätkab projektijuht Kai Kannistu.

Kose-Uuemõisalt Lümandale


Mõned näited toimuma hakkavast. Kose-Uuemõisa külakeskus pakub keskuses tegutsevate taidluskollektiivide ühiskontserti, mis on põimitud kauni sõnamängu ja luulega. Õhtu lõpetuseks astub peaesinejana esmakordselt lavale aleviku Pilliklubi!

Lümanda rahvamajas on avatud kultuurikohvik, mille korraldajaks Lümanda põhikooli 6. kass koos klassijuhataja ja lapsevanematega. Noortele peredele toimub põngerjate jooga noortele aga isikupära rõhutavad töötoad. Toimub ka stepaeroobika kursus.

Rahvamajade päeva reklaamid

Kehtna klubis on mineraalvärvidega mööbli uuendamise kursus.

Kärla rahvamajas avatakse läbiloetud raamatute lett, kuhu kollektiivide liikmed toovad oma omi raamatuid, mis koduriiulitest kasti-keldrisse kogutud, et uutele raamatutele riiulis kohta teha. Nende hulgast saab igaüks endale valida vajalikku.

Alljärgnevalt avaldab Maaleht hulga Eesti Rahvamajade Päeva plakateid, mis peaks aitama huvilistel huvipakkuv rahvamaja ja sündmus leida. Lisainfo on saadaval Eesti Rahvamajade Ühingu Facebooki küljel aga ka ühingu koduküljel.