Eeloleval ööl lisandub rohkelt lund, lääne pool ka lörtsi, tugev edela- ja läänetuul teeb tuisku. Õhutemperatuur on 0...–3, Eesti lääneservas kuni +1°. Vastu hommikut pöördub tuul Soome lahe äärest alates põhjakaarde ning ilm muutub kiiresti külmemaks. Ennelõuna jätkub lumehoogude ja tuisuga. Loode-Eestis saab keskpäeva paiku suurem sadu läbi ja pärastlõunal eemalduvad tihedamad sajupilved ka mujalt. Põhja- ja loodetuul tõmbub veidi tagasi. Õhutemperatuur on –4...–9, õhtupoole langeb –10° ümbrusse. Jõuluõhtu tuleb külm ja karge, mõnes üksikus kohas pudeneb õrna lund.

ILM AASTA TAGASI

23. detsembril 2020 kõikus õhutemperatuur 6,6 (Vilsandi) ja -1,9 kraadi (Jõhvi) vahel. Maapinna temperatuuriks mõõdeti Tartu-Tõraveres -1,3°. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Ruhnul 15,2 m/s. Lume paksus oli Tallinn-Harkus 5, Tõraveres 2 cm.

Jõulu esimesel ja teisel pühal kandub madalrõhkkonna serva mööda meile vahetevahel lumepilvi. Põhjakaarest tuleb külma juurde. Temperatuur on pilvisema taeva korral öösiti –10° lähedal, selgema taeva all langeb alla –15°, päeval on –5...–10° piires, vastu Läänemerd on ilm pehmem. Kuid tugev loode- ja läänetuul lisab sinnagi kõledust.

Uue nädala esimesel poolel on soodsam positsioon kõrgrõhkkonnal. Lumehooge on hõredamalt ja harvem. Selgema taeva ning rahulikuma ilmaga langeb öine õhutemperatuur kuni –15, kohati –20°ni, päevane temperatuur jääb –10º ümbrusse, pisut pehmem on ilm Lääne-Eesti rannikualadel.