Neljapäeval liigub järjekordne aktiivne tsüklon, küll veidi lõunapoolsemat trajektoori pidi, üle Eesti kagusse. Loode- ja põhjatuul näitab taas jõudu. Saare- ja Hiiumaal ulatuvad tuuleiilid üle 25 m/s, hilisõhtul tugevneb tuul ka mandril puhanguti üle 15 m/s. Sajab lund ja tuiskab, ennelõunal ka Lääne-Eestis lörtsi. Sellist ilma jätkub pea reede õhtuni. Õhutemperatuur langeb tänastelt plusskraadidelt reedeks –3...–6 kraadini. Seejärel ilm tasapisi rahuneb ja nädalavahetus tuleb mõnusalt talvine. Laupäeval sajab veel madalrõhuala loodeservas siin-seal lund, pühapäeva hommik aga tervitab sisemaal 15kraadise külmaga ja ka päevased maksimumid jäävad 10 külmakraadi ümbrusesse pidama, veidi pehmem on ilm saartel ja läänerannikul.

ILM AASTA TAGASI

20. jaanuaril 2021 kõikus õhutemperatuur -1,5 (Ristna) ja -15,3 kraadi (Võru) vahel. Lume paksus oli Jõhvis 28, Tallinn-Harkus 21 ja Tõraveres 13 cm. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Ruhnus 16 m/s.

Esmaspäeval liigub Norra merelt Teravmägedele järgmine äge tsüklon. Ehkki on see meist kaugel, ulatub selle lohk Läänemerele ja liigub sealt edasi üle Baltimaade itta. Nii sajab esmaspäeval ja teisipäeval meil mitmel pool lund, saartel ja Lääne-Eestis ka lörtsi ja vihma. Tuul puhub läänekaarest, kuid väga ei tuuselda. Õhutemperatuur lääne poolt alates tõuseb teisipäevaks mandril korraks 0 kraadini, saartel paari pügala võrra kõrgemalegi, kuid Ida-Eestis jäävad miinused püsima ja juba õhtul asub temperatuur kõikjal langusesse.

Ka kolmapäeva öö on kõrgrõhuharjas külm ja kuiv, kuid päeval jõuab merelt pärale järgmine madalrõhulohk, mille mõju Lääne-Eestist tõenäoliselt kaugemale veel ei jõua, kuid kraadiklaasinäit hakkab taas tasapisi tõusma.