Heiki Raudla huumorikogust

Kord pidi endine Ukraina venemeelne president Viktor Janukovõtš külastama Washingtoni ja kohtuma seal president Barack Obamaga. Enne ärasõitu tehti Janukovõtšile lühike inglise keele kiirkursus. Instruktaaž oli järgmine.

1. Kui kohtute Obamaga, siis tuleb kõigepealt öelda: „How are you?“

2. Obama vastab: „I am fine, and you?“

3. Nüüd tuleb teil öelda: „Me too.“

Rohkem pole vaja, edasi teevad kogu töö tõlgid.

Tegelikult läks aga teisti.

Janukovõtš ulatas Obamale käe ja lausus: „Who are you?“ Obama oli veidi šokeeritud, kuid võttis end kokku ja vastas oma Harvardi naeratusega: „I'm Michelle's husband!“ Edasi toimis aga Janukovõtš täpselt nii, nagu oli õpetatud, ja vastas: „Me too!“

KUKALT SÜGAV MÕTE

ANDRES ÜLVISTE

Võiduaja mõõtmiseks ei tohi kasutada liivakella, kuna sel juhul võib võit liiva joosta!

Kui kellelegi ikka pidevalt pinna peale käiakse, siis lõpuks tal kaobki pind jalge alt.

Kes peab ennast tõestama, see pidagu silmas, et juriidiliselt palju kindlam on ikka notariaalne tõestamine!

Kui sa elektriarvete tasumisega enam hakkama ei saa, tuleb lihtsalt mõneks ajaks juhe seinast välja tõmmata.

MÕTE

Kui hunt on metsa sanitar, kas siis sanitaarraie metsas on seotud huntide olmetingimuste parandamisega?


TÕRRE PÕHJAST

GEORGE WOOD

Mida targem inimene, seda rutem saab talle selgeks teha, et ta on loll. Lollile selgeks teha, et ta on loll, pole võimalik.

MÕISTATUSI

IVO IVARI

Tarkuse tapab ja rumaluse rüütab.

Ühele lill ja teisele till.

Tagantpoolt vaadeldav, eestpoolt töödeldav.

Motoriseeritud keskealine, kasvatusraskuste ja käitumishäiretega buliimik, keda paljud lapsed lahtisel toaaknal näha loodavad ja pingsalt ootavad.

Elutu mass, kus tühjus maksab rohkem kui täius.

Ühe käega embab ja teisega sügab ning seda kõike suure seltskonna ees, aga liputaja ei ole.

Palju laulvaid mune ühel suurel riiulil.

Eest kui aurik ja tagant kui torbik.

Vastused (vales järjekorras): Karlsson katuselt, vaal, maitsetaim, võim, mees (naise jaoks), suhkruvaht, tšellomängija, meeskoor.

LOOSUNG

RAIMO AAS

Kui oled juba külmast sinine, on hilja hakata roheliselt mõtlema!

LOOMAKLIINIK

RAIN VIHMA
Kavandatav promenaad nörritab pisiasukaid

Põhjatallinlaste plaan luua Kalamajja kass Augustile pühendatud promenaad külvab ohtrasti nördimust Tallinna näriliste, lindude ja kalade kogukonnas. „Kass August ja tema liigikaaslased on olnud läbi aegade suureks ohuks miljonitele väiksematele isenditele üle kogu maailma,“ seisab Kopli tänava rotikuninga ühisavalduses.

Põhja-Tallinna Näriliste Seltsi andmetel langes ajavahemikul 1. jaanuarist 2000 kuni 1. jaanuarini 2020 kasside ohvriks 200 000 rotti ja 300 000 hiirt, peale selle muid pisinärilisi umbes poole miljoni isendi ulatuses. Ainuüksi 2005. aasta jaanuaritormi ajal võtsid kassid elu ligikaudu 20 000 hiirelt ja rotilt, kellest pea pooled olid alaealised.

Ka Tiivuliste ja Suleliste Seltsi andmetest avaneb lühidalt öeldes traagiline pilt: igal suvel langeb küüniliste kiskjate ohvriks pea 10 000 nokastunut, kellest sadakond olid läinud suvel seltsi aktiivsed liikmed. Poolsada eelmisel kevadel kasside ohvriks langenud laululindu olid tulnud vahetult enne surma kontsertreisilt Põhja-Aafrikast.

Kalade kaotusest praegu täpne ülevaade puudub, kuna Kalaliiduga ei ole õnnestunud viimastel nädalatel ühendust saada – telefon andis kinnist –, aga analüütikute hinnangul on nende kaotused võrreldavad näriliste ja lindude kaotustega.

Samas tunnistavad nii näriliste kui lindude esindajad, et kassile pühendatud promenaad on andnud neile hulga häid mõtteid. Näiteks Rotiliit on esitanud ettepaneku nimetada Balti jaama tunnel 2021. aasta looma järgi Rott Tondu tunneliks. Peale selle nõuab rotirahvas Kalamaja muuseumi ette muuseumiroti monumenti või vähemalt bareljeefi.

Siilide Selts on arvamusel, et Toompea jalamil paiknev Lindamäe haljasala tuleks ümber nimetada Siili pargiks, sest just siil oli see, kes hüüdis sortside küüsis Kalevipojale: „Servitie, servitie, kallis Kalevite poega!“

Kajakate Ühing soovib nimetada Stroomi rannaala kalakajakas Gustavi plaažiks ning Maa-aluste Ühing on arvamusel, et trammiliin Kopli‒Kadriorg peaks nimetatama ümber Muti metrooks.

„Kindlasti ei soovi me nendel objektidel liikumas ühtegi kassi, nimetatagu neid siis kiisudeks või kõutsideks, Augustiks, Juuliks või kass Arturiks,“ teatas rotikuningas ühehäälselt.