Reedel läheneb Skandinaavia põhjaaladele aktiivne madalrõhkkond ja laieneb servaga rohkem Läänemere äärde. Lisandub pilvi ning kohati on vihmahooge. Puhub mõõdukalt tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 2–8°, päeval tõuseb 12–17°ni, meretuulega rannikul on kuni 8°.

Laupäeval laieneb madalrõhulohk üle Läänemere Eesti kohale. Öö on selge, kohati vahelduva pilvisusega, ent olulise sajuta – vaid idapoolsetes maakondades võib vähest vihma sadada. Päev tuleb veel maheda ilmaga, aga taevasse lisandub üha rohkem pilvi. Päeva jooksul areneb mitmel pool hoovihmapilvi, õhtul jõuab saartele ja Loode-Eestisse tihedam vihmasadu, mis levib vööndina kagusse. Puhub mõõdukalt tugev edela- ja lõunatuul, õhtul pöördub saartelt alates loodesse ning algab jahedama õhu sissetung. Öö on mõõdukalt soe, päeval tõuseb õhutemperatuur 12–18°ni, meremõjuga rannikul on kuni 8°, õhtul hakkab langema.

ILM AASTA TAGASI
5. mail 2021 kõikus õhutemperatuur 12,0 (Ruhnu) ja -1,5 kraadi (Jõgeva) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 16,8 m/s. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tõraveres -2,3 kraadi. Sademeid oli Võrus 13,7 mm.

Pühapäeval ulatub kõrgrõhkkond servaga üle Lõuna-Skandinaavia Eestini – õhurõhk tõuseb. Samal ajal avaldab Skandinaavia põhjaalade kohalt survet madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail puhub mõõdukalt tugev loode- ja läänetuul. Öösel loode poolt alates sadu ja pilved hõrenevad ning selgineva taeva all jääb õhutemperatuur plusspoolele. Päeval pilvisus vaheldub ja kohati võib veidi hoovihma sadada. Õhutemperatuur tõuseb 8–12°ni, meremõjuga rannikul on veidi jahedam.

Uuel nädalal vahelduvad madalrõhulohud kõrgrõhuharjadega. Rõhkkondade piirimail on üsna tuuline. Madalrõhulohud toovad meile vihma ja leevendavad tuleohtu, kõrgrõhuharjade toel on ilm üürikeseks taas kuivem. Päevamaksimumid tõusevad nädala esimeses pooles 10–16°ni.