Termomeetrinäidud on öösel 7–13, päeval tõusevad 15° ümbrusse, meretuulele avatud rannikul on jahedam.

Reedel moodustub Skandinaavia, Soome ja Baltimaade kohale ulatuslik madalrõhuala. Selle üks kese liigub Valge mere lähistelt Soome kohale ning selle mõjul on meil ilm üsna pilvine ja sagedaste vihmahoogudega. Läänekaaretuul on tuntav. Õhutemperatuur on öösel 6–10, päeval tõuseb 9–15°ni.

Laupäeval jääb madalrõhuala Soome kohale tiirlema. Öösel on sajuhooge vähem, päeval areneb taas mitmel pool hoovihmapilvi. Õhutemperatuur langeb öösel 5° ümbrusse, päeval tõuseb 9–15°ni.

ILM AASTA TAGASI

26. mail 2021 kõikus õhutemperatuur 16,1 (Pärnu) ja 8,2 kraadi (Väike-Maarja) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Pärnus 21,8 m/s. Sademeid oli Ruhnul 35,5 mm.

Pühapäeval jõuavad merelt pärale uued tihedamad vihmapilved, mis üle kogu maa laienevad ja alles õhtupoolikul järele hakkavad andma. Õhutemperatuur on öösel 5–10°, päeval jääb napilt alla 15°.

Uue nädala alguses tugevneb Venemaa lääneosa kohal kõrgrõhkkond ning esmaspäeva öö on selle toel suurema sajuta, päeval lisandub lõuna poolt läheneva madalrõhkkonna servas niiskust ja hoovihmavõimalus on taas suur. Õhutemperatuur on öösel 5° ümbruses, kohati võib maapinna lähedal 0° lähedale langeda, päeval tõuseb 13–18°ni.

Teisipäeval ja kolmapäeval jätkavad madalrõhkkonnad meie õhuruumi piiramist ning sajuhoogudest pääsu pole. Õhutemperatuur on öösiti plusspoolel, päevasoe kerkib 12–17°ni.