Korraldajate meelest on selline üritus Eesti muusikutele hea võimalus kokku tulla ning tänuväärse publikuga oma loomingut jagada.

Seekord esinevad festivalil mitmed armastatud muusikud, aga ka külalisesinejad.

Astrid Böning on kindel, et teistest suvistest muusikaüritustest erineb Hiiu Folk igal juhul. “Kas või selle poolest, et see toimub Hiiumaal ning saare ilus loodus ja rahu kujundab kindlasti ka festivali olemust.”

Kuid on muudki. Näiteks keskenduvad osalejad lisaks Eesti pärimusele ka Hiiumaa pärimusele, mis muudab Hiiu Folgi nägu veelgi rohkem hiiumaiseks.

Autorilaulude päeval Kassari kiigeplatsil saab lisaks peaesineja Tõnis Mägile kuulda ka Henry Laksi, Hendrik Relvet ja Forestit, Tuuli Tauli, Jaan Sööti ja Teet Vellingut, Priit Pedajast ning Anne Adamsit koos sõpradest moodustuva kollektiiviga.

Samal päeval toimub Kärdlas tagasivaade aastate eest Hiiumaal toimunud holalaulude festivalile – video ja pildi vahendusel saab näha, kuidas Hiiumaal ja Eestimaal ühised muusikalised kokkusaamised ajaga muutunud on.

Ansamblite päeval on peaesineja külalisansambel Tbilisi Gruusiast, lisaks astuvad üles iiri muusikat viljelev koosseis Lionadh ja Viljandi kultuuriakadeemia kursuseansamblina tuntud Vägilased. Õhtu lõpuks saab kuulata Justamenti ja tuttavate lugude saatel tantsu keerutada.

Viimasel festivalipäeval toimuvad kontserdid Hiiumaa kirikutes ja kabelites. Esinejateks on bluegrass-gospel muusikat viljelev Robirohi, folgi teist põlvkonda esindav Krüüsel, tuntud kontrabassimängija Taavo Remmel koos oma pereansambliga ning näitleja Guido Kangur koos Eike Vellendi ja Astrid Böninguga.

Täpse programmi ja ajakava leiate festivali kodulehelt www.hiiufolk.ee.