Teatritalu üks eestvedajaist, dramatiseerija ja lavastaja Ingrid Ulst andis teada: „Kanepi kandis on aastakümneid rahvateatrit tehtud ja nähtud. Viimastel aastatel on vallas seda rolli aktiivselt täitnud Kanepi harrastusteater, kes on hea seisnud, et nii Kanepi kandi kui kogu Põlvamaa rahval oleks võimalik osa saada omanäolistest teatrietendustest.

Sel suvel koguneb Kanepi harrastusteater Kanepi külje alla Alle-Saijale, et avada juulikuus publikule ja rahvateatritele Alle-Saija Teatritalu. 

Kanepi valla mehe ja Kanepi harrastusteatri pikaajalise näitleja Aivo Kikermani kodutalu Alle-Saija Kanepist vaid mõni kilomeeter Hurmi suunas on viimasel paaril aastal lahkelt võõrustanud Kanepi harrastusteatri suviseid teatrilaagreid. Nüüd on aga aeg küps selleks, et kutsuda ka publik Alle-Saijale ning pakkuda seal toredat suveteatrit nii kodust kui võõrsilt. Ees on ootamas suur Kanepi teatrisuvi Alle-Saija teatritalus!“

Teatritalu avatakse 12. juulil Hilja Valtoneni näidendiga “Asenaine“ ning teatrisuvi Kanepi kandis kestab kuni 23. augustini. Kokku antakse viis etendust. Lavastuses teeb kaasa 13 kohalikku näitlejat.

Lisaks etendub suvel Alle-Saijal veel 3 lavastust: Kanepi harrastusteatri "Lonni otsib meest" ning külalislavastustena Rannu Külateatrilt "Teie Jumal" ning Lasva näiteringilt "Küladetektiiv".

Sügisel on teatritalus kavas avada teatristuudio, kus tegeldakse põnevate teatriprojektide väljatöötamise, lavastamise ning lavaletoomisega. Eesmärgiks on t koos õppida ja arendada näitlejameisterlikkust ning pakkuda oma mänguga teatrilusti nii Alle-Saijal kui külalisetendustena.
Lisaks Alle-Saijale tegutseb teatritalu ka Saueaugul. Läänemaal.