Ambitsioonikas Polanski


Laupäeval, 3. oktoobril kell 22.20 on ETV eetris Roman Polanski 2019. aastal valminud ambitsioonikas mängufilm “Ohvitser ja spioon”, mis pälvis Veneetsia festivali žürii eriauhinna. Linateos tugineb tõsielusündmustele ja käsitleb XIX sajandil Prantsusmaad vapustanud Alfred Dreyfusi kohtuasja.
Kaader filmist „Ohvitser ja spioon“.

Noort ohvitseri süüdistati riigireetmises ja Saksamaa heaks spioneerimises. Avaliku häbistamise ja hukkamõistu järel saadeti Alfred Dreyfus aastateks asumisele Prantsuse Guajaanasse. Skandaalset juhtumit asub uurima salaluure ülem Georges Picquart. Pealtnägijate vastukäivad tunnistused näitavad, et Dreyfus on süütu ja mõisteti süüdi tähtsate poliitiliste jõudude hoolikalt välja töötatud plaani järgi. Picquart mõistab korruptsiooni tohutut ulatust ning asub oma elu ja auga riskides otsima väljapääsu, et Dreyfus mõistetaks õigeks ning õiglus võidutseks.

Muusikapäeva gala

Tänavust rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse Eesti Kontserdi saalis galaga, kus antakse üle aasta kõige oodatumad muusikaauhinnad: kultuurkapitali helikunsti sihtasutuse ja Eesti Muusikanõukogu aastapreemiad.

Rahvusvahelise muusikapäeva gala 2020 on ETV eetris 1. oktoobril kell 20. Vaatajateni jõuavad meeleolukas kontsert ja jutuajamised preemia saajatega.