Kinoklassika – “Viis õhtut”


Laupäeval, 4. juulil kell 20.15 on ETV+ ekraanil Nikita Mihhalkovi film aastast 1978 “Viis õhtut”. Filmi aluseks on Aleksandr Volodini samanimeline näidend. Käimas on 1950. aastad. Tamara ja Aleksandr saavad pika lahusoleku järel taas kokku. Mehel on häbi tunnistada, et ta pole elus midagi saavutanud, ehib end võõraste ametite ja teenetega. Ent siis, kartes, et pettus tuleb ilmsiks, läheb Tamara juurest hoopis ära. Tamara vennapoeg koos oma tüdruksõbraga otsivad Aleksandri üles ja sunnivad meest tagasi tulema.

Filmis mängivad sellised oma aja kuulsad näitlejad nagu Ljudmila Gurtšenko, Stanislav Ljubšin, Valentina Telitškina, Larissa Kuznetsova, Igor Nefjodov, Aleksandr Adabašjan.

Vene rahvusliku jahi eripära

Reedel, 3. juulil kell 22.35 on TV3 ekraanil komöödia aastast 1995 “Vene rahvusliku jahi eripära”. Noor Soome kirjanik Raivo kirjutab raama­tut vene rahvusliku jahipidamise eri­pärast ning saabub Venemaale, et seda eripära kohapeal uurida. Kohaliku sõjaväeosa kindral koos oma semudega võtab rahvuslike jahitraditsioonide tutvustamise hea meelega enda kanda ja õige varsti sõidetakse jahile, unustamata sealjuures kaasa varuda piisavat kogust viina...