Dogma-film ETVs

Laupäeval, 4. aprillil kell 22.25 on ETV eetris Taani mängufilm “Itaalia keel algajatele”. Taani väikelinnas kohtuvad itaalia keele tunnis 30. eluaasta piiri ületanud üksikud inimesed – restoranijuht Hal-Finn, juuksur Karen, itaallannast ettekandja Giulia ja pagaritöökojas töötav Olympia. Nende vastastikused kiindumused ja vääritimõistmised käivitavad südamliku sündmusterea.

Lone Scherfigi lavastatud film on loomult romantiline komöödia tavalisest kummalisemate tegelastega. Peamine takistus õnnelikuks saamisel on inimeste suletus... Arvukate preemiate seas on film võitnud Berliini festivali Hõbekaru.

Ajalooline essee

Kaader filmist “Rikaste generatsioon”.

Teisipäeval, 31. märtsil kell 21.30 jõuab ETV2 eetrisse USA dokumentaalfilm “Rikaste generatsioon”. Fotograaf ja dokumentalist Lauren Greenfield, kes oma 25aastase karjääri jooksul on palju pildistanud rikkust ning jõukust, süveneb selles filmis materialistlikku kultuuri ja vestleb uuesti inimestega, keda ta on varem pildistanud. Ühtaegu on see fotograafiline reis, mälestus ja ajalooline essee, milles käsitletakse ülemaailmset kasvumajandust, korrumpeerunud Ameerika unelmat ning kapitalismi, nartsissismi ja ahnuse tagajärgi.