23.03.2017, 00:01
RETSEPTID | Broileriliha nõuab tarka tegutsemist
Küllap on kõige populaarsem linnulihatoode meie poelettidel broilerifilee. Sellega on lihtne tegutseda, kuid mõned kavalused aitavad veelgi maitsvamat tulemust saada.
FOTO:
Kuna broilerifilee on sidekoevaene ja väherasvane, tuleb meeles pidada, et suurel kuumusel või liiga pikk küpsetamine teeb liha kuivaks ja rikub selle. Seega broilerifileed sobib küpsetada madalal kuumusel kuni 65kraadise sisetemperatuurini. Pannil praadides kasutage pigem rohkem kui vähem õli. Pruunistage liha kiiresti mõlemalt poolt, keerake kuumus madalaks, katke pann kaanega ning küpsetage kuni valmimiseni. Liha valmis olekut saab suurepäraselt testida ka näpuga katsudes – kui filee kergelt vetrub, siis on see valmis. Ahjus valmistades on soovitatav broilerifilee ikkagi enne pannil pruunistada ja alles siis panna ahju madalale temperatuurile järelküpsema.