Viimase piimakoorma võttis vastu Tallinna tööstuse üks staažikamaid töötajaid August Kool, kes oli aastaid tagasi Pärnu maantee tootmishoones ka esimest piimakoormat vastu võtmas. Kui viimased tooted on valminud, suleb tehas uksed ja kogu tootmine jätkub Viljandi ja Põlva tehastes.

„Pealinna tarbijate jaoks ei muutu midagi, nad ei pruugi isegi märgata, et edaspidi teeme joogipiima, koort ja jogurteid Viljandi ja Põlva tehastes,“ selgitas Tallinna tootmisosakonna juht Virve Jõgi.

Juba on toomishoone tühjaks jäänud, sest enamus seadmeid on jõutud ümber kolida. Koondamisteate saanud töötajate tööleping lõpeb selle nädalaga, nii et pärast vabariigi sünnipäeva enamusel neist enam Tallinna tööstusesse asja ei ole.

Tere AS (endine Tallinna Piimatööstus) tegeleb toorpiima kokkuostu, piimatoodete tootmine ja müügiga, tootmisüksused asuvad Tallinnas, Viljandis, Paides ja Põlvas, tütarettevõtteks on Meieri Transport. Ettevõttes töötab praegu üle 420 töötaja, veel aasta tagasi oli töötajaid üle 600. Tere tootenimekirjas on üle 150 toote, neist tuntumad kaubamärgid on Tere, Natural, Hellus, Haps, Merevaik, Emma, Kohuke ja Mumuu.