Linnamajanduse osakonna sõnul ilmselt on juhtumeid, kus kanu või ka muid loomi peetakse, aga kuna meie selle kohta arvestust ei pea, siis ei oska ka täpsemalt kommenteerida.

Lilian Lukka lisab, et koduloomade (v.a koerad ja kassid) ja -lindude pidamine eraldi õigusaktiga reguleeritud pole. Linde ei ole ka tarvis põllumajandusloomade registris registreerida, küll tuleb seda teha hobuste, veiste, sigade ja kitsede pidamisel. Kohaliku omavalitsuse ülesanne on ainult koerte ja kasside üle arvestuse pidamine ning nende pidamise eeskirjade kehtestamine. Seda on Tartu ka teinud.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna heakorraspetsialist Arvo Kase ütleb, et Pärnu linna heakorraeeskirja kohaselt on krundil põllumajandusloomade ja -lindude ning mesilaste pidamine ilma majandusosakonna kirjaliku loata keelatud.

„Iga juhtumit analüüsitakse eraldi, kusjuures tuleb arvestada, et ei saaks häiritud naabrite normaalne elutegevus, et oleks võimalik täita veterinaarnõudeid ning põllumajandusministri poolt kehtestatud eri liiki põllumajandusloomade ja lindude pidamistingimustele sh ruumidele esitatavaid nõudeid,“ toonitab Kase. .

Pärnus on luba väljastatud ühele isikule kahe kitse pidamiseks. „Kuna perenaise tervisliku seisundi parandamiseks oli vaja kitsepiima,“ selgitab Arve Kase.

Võru linnas eramajade aedades-kruntidel loomade pidamine keelatud ei ole. „Üle-eelmisest aastast meenub, et üks pere pidas kitsi. Samuti saab Võrust tuua näite, et on peetud lehma ja hobust. Otseseid näiteid kanade, sigade pidamise kohta ma praegu tuua ei oska,“ vastab Maaleht.ee pärimisele Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett.

Tallinna linnavalitsuse pressiteenistus saadetud päringule ei vastanud.