TPTAKi juhataja Ene Tammsaar on seda meelt, et söötmine võimaldab mitte küll väga olulisel määral, aga siiski arvestatavalt manipuleerida piima koostis­osadega. Teadlaste ülesanne on muu hulgas selgitada, kuidas seda teha loomade tervist kahjustamata. Foto: Foto RAIVO TASSO
Ennekõike sõltub lüpstava piima koostis lehmade aretusest ja söötmisest. Seda arvestades on OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus (TPTAK) edendamas suunda, mille eesmärk on jätkusuutlikud aretuse ja söötmise strateegiad disainitud koostisega piima ja piimatoodete tootmiseks, et suurendada piima biotehnoloogilisi omadusi ja tootmise kasumlikkust. Sealjuures on oluline ka inimese tervise parandamine.
Avalehele
3 Kommentaari
Loe veel: