Külm front võib neljapäeval kulgeda Paldiski ja Mustvee joonel. Tugevaid vihmahooge ja äikest jagub nii soojale kui jahedamale poolele. Tuul pöördub idakaarest läänekaarde. Soojas õhus võib Kirde-Eestis keskpäeva paiku veel 30 kraadi ära tulla. Mujal pilvede ja saju all jääb 19−25° piiresse.

Reede võiks olla suhteliselt sajuvaene, sest läände taganenud madalrõhuala järel kasvab jahedamas õhus Läänemere kohale kõrgrõhuhari. Tuul on vaikne. Õhutemperatuur on öösel 12−18, päeval 18−25°.

Nädalavahetus ja ka esmaspäev võib jälle sajusem ning äikselisem olla, sest Musta mere lähedal paikneva madalrõhuala kauges loodeservas pöördub tuul taas idakaarde ja toob meile uue portsu kuuma niisket õhku Venemaa läänealadelt. Esialgu näib, et pilvede ja saju all õhutemperatuur eriti kõrgeid näite ei saavuta, kuid südasuvine 18−25° on tõenäoline küll. Ka öö on soe ja niiske.

Ehk on kuiva heina saamiseks rohkem õnne teisipäeval ja kolmapäeval, mil õhurõhk taas tõusuteele asub ja pikapeale ehk Läänemere kohale kõrgrõhuharja tekitab. Tundkem siis rõõmu kodumaisest soojast suvest, mis juba käes.