Treenerite Andre Adusoni ja Mallor Türna käe all viis korda nädalas jalgrattasõitu treeniv tütarlaps on juba jõudnud võita Eesti meistritiitleid ja osaleda Noorte Olümpiamängudel. Neiu on kerkinud uue põlvkonna olümpialootuste sekka. Tema suureks iidoliks rattaspordis on Erika Salumäe. Vaadates minevikku on just tema see sportlane, kes on läbi raskuste tähtede poole jõudnud.

Õnnetu juhus noorte olümpiamängudel

„Trennid on nii rasked kui ka mõnusad," räägib Kelly oma harjutamise kohta „ On ka hetki, mil on mega raske, et lihtsalt ei jaksa, aga see on vaid hetkeks. Trennis teeme meeskonnasprinte, üksikuid sprinte ja pikki maid... pikad maad on ehk umbes nii 90 kilomeetri kandis."

Juulis võttis Kelly osa Euroopa Noorte Olümpiamängudest, mis toimusid Hollandis. Tüdrukute eraldistardis tuli Kelly 72 võistleja hulgast 32. kohale. Grupisõit oli paar päeva hiljem ja see andis kogu sõidu grupi ees sõitnud tüdrukule lootuse väga kõrge koha saavutamiseks. Seitsme-ringise sõidu jooksul proovis igal ringil keegi erinevatest tiimidest äraminekuid sooritada, kuid asjatult. Kui kätte jõudis viimane ring, oli Kellyl hea võimalus tulla olümpiavõitjaks.

„See oli see hetk, kus sain oma sprindijala mängu panna," kirjeldab tütarlaps ise. „Nägin juba finišijoont ja rahvast seal tee ääres... see oli ikka mega võimas. Umbes 60m oli jäänud, kui mulle keerasid ette rootslannad ja nii see lõppeski. Äärepealt oleksin vastu aeda sõitnud, võtsin hoo maha natukene, et vältida kukkumist. Peale seda üritasin veelkord, aga esikolme hulka ei tulnud." Kelly lõpetas 15. kohal saavutades Eesti koondises jalgratturitest Noorte Olümpiamängudelt parima koha.

Kelly head vormi ja õnnestunud starte on aidanud toetada kevadine laager Hispaanias, kus ta olenemata koolitööst sai neli nädalat harjutada. Tal oli võimalus harjutada tuntud jalgrattatuuri Vuelta radadel, kus kõik maailma jalgrattaprofid käivad mõõtu võtmas.

Laagris oli igapäev kaks trenni: hommikul ja õhtul. Hommikune trenn oli raskem mägedes ja õhtul kergem, pigem tutvumine ümbrusega. Eesti endine tippjalgrattur Jaan Kirsipuu isegi tegi mõned trennid kaasa ja jagas sõidunippe.
_____________________________

Kelly Kalm 2013. a tulemused

EMV trekis 200 m l/s (lendstardis) N-16 1. koht, (aeg 12,78). 0,056 sek jäi puudu Eesti naisjuuniorite rekordist.
EMV N-16 500m sprindis 1. koht
EMV N-16 30 ringiline punktisõit. 2. koht
EMV N-16 INDIVIDUAALNE JÄLITUSSÕIT 2. koht
EMV N-16 - N-18 naiskondlik sprint 1. koht
EMV kriteeriumis kokkuvõttes 2. koht (kuus etappi oli)