Hariduskompleksi arendamine on olnud 20-aastane protsess, mida on tehtud järjepidevalt.

"Tagantjärgi mõeldes oleks tehtud investeeringute järjekord võinud olla pisut teistsugune, kuid kõik teostatud  on ennast tänaseni õigustanud," tõdes Maidla Vallavolikogu esimees Enno Vinni, kes kõik 20.a arendustegevuste juures olnud. "Uus lasteaed oleks võinud valmida juba varem, kuid väga raske oli ette võtta uute hoonete ehitust, kui esimesed aastad tegelesime sisuliselt avariitöödega."

20 aastaga on Maidla mõisakompleks väga palju muutnud, lisaks hariduse andmisele on kompleks avatud ka külastajatele, keda aasta-aastalt on üha rohkem. Välja on kujunenud suvised suurüritused: valla päev, kontsert "Mõisatuled" ning Heino Lippu mälestusvõistlus kuulitõukes.

Euroopa Parlamendi liiget Tunne Kelamit seovad Maidla Kooliga pikaajalised ja soojad sõprussidemed. 2001. aasta 1. septembril andis ta üle aabitsad esimesse klassi astujatele ning tal oli väga hea meel 2010. aastal neid samu noori õnnitleda põhikooli lõpetamise puhul.

Tunne Kelam: "Maidla vald on oma juhtide sihikindluse ning elanike elujaatava suhtumisega tõendanud, et masendavad ettekuulutused Eesti maaelu väljasuremisest nende jaoks ei kehti Maidla inimesed on pigem valmis oma kodupaiga jaoks midagi ülesehitavat tegema.
Olles üks väiksemaid Eesti valdu tõendab Maidla Jakob Hurda sõnu, mille kohaselt tõeline suurus peitub vaimus ja hariduses. Minu jaoks on Maidla valla kõige märkimisväärsem saavutus sisuline ülekasvamine oma väiksusest. Kodulähedase kooli ja lasteaia laienemine on märk valla kujunemisest kohalikuks tõmbekeskuseks."
Foto: Maidla vald

Lasteaia hoone rajamine mõisakompleksi alale oli keerulisem tavapärasest uue hoone rajamisest. Arheoloogiliste uuringute käigus täpsustatud hoone parameetrid ja Muinsuskaitse Ameti poolt kinnitatud eritingimused seadsid ehitustegevusele omad piirid.

"Nii nagu hoone restaureerimisel on ka uue hoone rajamisel piiranguvööndis ehitusprotsess pidev kompromisside otsimine lasteasutuse vajaduste ning selle sobivuse osas mõisakompleksi," tõdes Maidla vallavanem Hardi Murula "Usun, et avatav hoone on kõige paremini läbimõeldud hoone, mille arendust ma juhtinud olen. Lastel on piisavalt ruumi nii mängimiseks kui ka puhkamiseks, samas on hoone väga energiasäästlik, mis aitab tulevikus püsikulusid kontrolli all hoida."

Lasteaia uues hoones hakkab käima 36 last, kokku õpib Maidla Koolis 105 last.

Maidla valla lasteaia ehitust kaas rahastatakse Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi meetmest "Kohalike avalike teenuste arendamine". Ehitustööd teostas OÜ Fermaster.