Aasta jooksul esitati erinevate sotsiaaltoetuste taotlemiseks 755 avaldust, millest rahuldamata jäeti 8 avaldust. Peamisteks taotletavate toetuste liikideks olid ühekordsed toetused: ravimitoetused, õppetoetused, koolilõuna toidusoodustus jt. Need on toetused, mis on suunatud vähekindlustatud ja toimetulekuraskustes peredele. Kokku kulus aasta jooksul avalduste alusel esitatud toetuste maksmiseks 720 000 krooni.

Suur osa sotsiaalosakonna eelarvest kulub kindlaks määratud sihtgruppide toetamiseks. Põlva linnavalitsus maksab koolialguse toetust linna üldhariduskoolis õppivatele õpilastele (I- XII klass), jõulutoetust eakatele, paljulapselistele peredele ja eestkostel olevatele lastele, toetust toidupäeva maksmiseks, visiidi-ja voodipäevatasu toetust Põlva Haiglas, sünnitoetust, matusetoetust, I klassi astuja toetust. Üheks suurimaks toetuse liigiks on koolialguse toetus, mida makstakse 400 krooni lapse kohta, toetuse saajaid oli 729 last. I klassi astujaid oli eelmisel aastal 65 ja toetuse suuruseks 2000 krooni. 2010. aasta oli Põlva linnas sündide rohke, uusi linnakodanikke sündis 81. Kõigi eelpool nimetatud toetuste maksmiseks kulus 2 525 000 krooni.

Riikliku toimetulekutoetuse maksmiseks kulus 1 912 647 krooni ja toetuse saajaid kuus oli keskmiselt 73 peret. Töötukassa andmetel oli 2010 aasta algul Põlva linnas registreerituid töötuid 426 ja aasta lõpuks oli töötute arv 312.

Hooldaja määramist ja hooldajatoetuse saajaid oli eelmisel aastal korraldatud 133 täisealisele puudega inimesele ja 5 puudega lapsele. Kokku kulus hooldajatoetuse maksmiseks 1 200 000 krooni. Sotsiaalkindlustusameti andmetel on puuetega inimesi Põlva linnas aasta jooksul keskmiselt 1200, neist sügava puudega 400, raske puudega 500 ja keskmise puudega 300 inimest.

Sotsiaalteenuste osutamiseks kulus 1 585 765 krooni. Siia kuuluvad tasuta linnasisene bussisõit eakatele (alates 65a.), raske ja sügava puudega inimestele ning 4-ja enamalapselistele peredele, invatransporditeenus, isikliku abistaja teenus, tugiisikuteenus, puuetega inimeste eluruumi kohandamise teenus, hooldekoduteenus, õpilaste sõidusoodustus jt.

Sotsiaaleluruumiteenust osutab Põlva Linnavalitsus 32 perele. Põlva Linnavalitusele kuulub 11 korterit ja 21 ühiselamutüüpi sotsiaaleluruumi. See on teenuse liik, mida hetkel ei olegi võimalik täiendavalt osutada.

Põlva linnavalituse sotsiaalvaldkonna allasutusteks on Põlva Päevakeskus, Põlva Perekeskus ja sotsiaalmaja Oja 2. Põlva Päevakeskus on linna allasutus, millel on oma juht ning eelarve, et osutada täiendavaid sotsiaalteenuseid eakatele ja puuetega inimestele. Perekeskuse ja sotsiaalmaja Oja 2 majandamisega seotud kulutused kaetakse sotsiaalosakonna üldeelarvest.

Põlva linnavalitsuse sotsiaalosakonnas töötab 4 sotsiaaltöötajat, kes vajadusel nõustavad ja annavad konkreetsemat informatsiooni sotsiaaltoetuste ja -teenuste taotlemisest Põlva linnas: Anu Paide, sotsiaaltöö spetsialist, 799 9473, anupa@polvalv.ee; Malle Soever, sotsiaaltöö spetsialist, 799 9474, malle@polvalv.ee; Pilleriin Aalde, lastekaitse spetsialist, 799 9476,pilleriin@polvalv.ee Kadri Plato, sotsiaalosakonna juhataja, 799 9477, kadri@polvalv.ee.