Angela Katkosilt on Rapla Muusikakooli flöödiõpetaja. Tema tööd õpilastega kahekümne kuue aasta jooksul muusikakoolis võib iseloomustada kui üdini südame ja loovusega tehtud tulemuslikku tööd. Tema õpilased on saavutanud väga häid tulemusi erinevatel konkurssidel. Tema edukaimad õpilased on ka vabariiklikel konkurssidel olnud esimeste hulgas. Läbi aastate on nii Angela kui ka tema flöödiansamblid olnud oodatud esinejateks nii Rapla valla kui ka maakonna erinevatel olulistel üritustel.

Kultuuriauhind „Valla Vedur"

Alli Rahuoja

tähistas möödunud aastal oma 75. juubelit. Ta on eakate rahvatantsurühma „Eideratas" juhendaja olnud juba 25 aastat. Enamustest valla ja ka maakondlikest üritustest võtab tema tantsurühm aktiivselt osa. Selle tantsurühma tase teeb nii mõnelegi nooremale tantsurühmale „silmad ette". Alli Rahuoja on rahvatantsu traditsioonide alalhoidja. Ta on naine, kes on ise suurim rahvatantsuentusiast ja tubli tantsuõpetaja.

Tiiu Lääne on olnud Rapla Muusikakooli „põhivaraks" nelikümmend aastat ehk kogu kooli tegutsemisaja jooksul. Tema käe all on õpilased saanud teadmisi solfedžost ja muusikaloost. Erinevatel aastatel on ta olnud ka klaveriõpetaja ja kontsertmeister. Muusikakooli direktorina (aastatel 1990-2008) on ta edukalt üle elanud keerulisi aegu ning teinud kooli arengule kasulikke otsuseid. Käesoleval õppeaastal juhib ta kooli 40. juubeli tarvis moodustatud ajalookomisjoni tööd.

Sotsiaalvaldkonna „Elusa Tule auhind"

Ellen Kreem

on töötanud Rapla linnas alates 1998. aastast, korraldanud heakorratöid meie omavalitsuses ja juhendanud töötuid. Alates 2002. aastast on ta Kuusiku tee 7 maja aidanud kujundada pikaajaliste töötute rehabilitatsioonikeskuseks. Keskuse töösse on Ellen panustanud oma oskused ja hinge, õpetades abivajajatele eluks vajalikku. Ellen on õiglane, leidlik, lahke, töökas ja järjekindel. Kuna keskuse külastajad on pikaajalised töötud, on väga oluline säilitada neil side ühiskonnaga ja oskused tööellu tagasipöördumiseks. Kümne aasta jooksul on Ellen kujundanud rehabilitatsioonikeskust, kus tutvumas ja kogemusi omandamas on käinud ka kolleegid teistest omavalitsustest.

„Rapla valla parim sportlane"

Parim naissportlane korvpallur Kerli Haas
Parim meessportlane Peeter Pruus
Parim võistkond võistlustantsupaar Andres Liiv ja Kristin Vaha
Parim treener Aime Liiv

„Rapla valla kaunis kodu"

Karja 13, Rapla Mikk ja Mari-Liis Makus
Tallinna mnt 40, Rapla Peeter Käsper ja Merle Pihlakas

Rapla valla külavanemad, kellele omistati külavanema aukett

Maarika Laub

Kuusiku
Marve Reede
Sikeldi küla
Aivi Meister
Nõmme küla
Tiit Tammsaar
Raka küla