Keskerakonna osalemine koalitsioonis pöördelisi muutusi linnaelus ei too, vaid on suures osas toimivate süsteemire korrastamine ja rõhuasetuste nihutamine. "Mõned asjad vaidlesime läbi ja mõtlesime, kas need peaksid üldse olema koalitsioonilepingus või tuleb hakata neid lihtsalt täitma," märkis Must.

Linna juhtimises on aga kõik erakonnad rõhutanud, et kodanikuühiskonnaga asjade arutamist tuleb tugevdada. Must tõi näiteks, et kui Supilinna tahetakse midagi ehitada, siis kohalike elanike mõtetega arvestamiseks kutsutakse linnavalitsusse Supilinna seltsi esindajad kohale ja mitte vaid üheks korraks, vaid vajadusel ka teist ja kolmandat korda. Siis ei peaks oma huvide kaitsmiseks ilmtingimata kuuluma linnavolikogusse, et siis mitu aastat oodata, kuni huvipakkuv punkt lõpuks arutusele tuleb.

Ta ei häbenenud tunnistada, et kodanikuühiskonna tähtsust aitas mõista valimisliitude edu Tartus. Valimisliitudel on palju häid ideesid, mida Musta arvates võiks ka linnavalitsus arvesse võtta.

Ametikohtade jaotust veel põhjalikult arutatud pole. Lisaks volikogu esimehe koha saamisele pidas Must loogiliseks ka ühe abilinnapea koha minekut Keskerakonnale. Seoses linnaplaneerimise alaste probleemidega pakkus Must, et praegu võib olla ka sobiv aeg taastada viies abilinnapea koht, mis kriisi ajal ära kärbiti, et abilinnapead saaksid rohkem oma valdkondadesse süveneda. Ta rõhutas, et esialgu on tegemist lihtsalt tema mõttega.

Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid kutsuti Tartus võimuläbirääkimisi pidama, sest senise koalitsioonipartner IRLi linnapeakandidaat Margus Tsahkna üritas Reformierakonda kukutada. Tsahknaga polnud aga ühel meelel paljud IRLi Tartu poliitikud.

Must kommenteeris, et Tsahkna tegi valimiskampaania ajal ägedat reformierakonnavastast kampaaniat, mis polnud sama erakonnaga koos võimul oleva erakonna puhul veenev. Vastandumine vastandumiseks, aga Must oli nõus nendega, kelle arvates oleks Tsahkna pidanud sellise käitumise peale valimisi lõpetama.

"Ta ütles, et Tartu vajab muutust, aga ta ei taibanud, et muutus võib tähendada, et muudetaksegi tema koduerakond koalitsioonist välja. Tema nõudmine täideti, Tartu sai muutusi," nentis Must.