Sõmeru lasteaiast Pääsusilm sai aasta õpetaja tiitli Heli Vassar. Õpetaja Heli asus Uhtna lasteaeda tööle 1982. aastal - seega on tal täitumas lasteaiaõpetaja ametikohal 31 aastat.

Heli on töötanud pikkade aastate jooksul erinevas vanuses lastega, kuid viimasel kümnel aastal on tema hoolealusteks kõige pisemad.

Heli tähtsustab eelkõige lapse heaolu ja turvatunne, ta arvestab iga lapse individuaalset kohanemisvõimet. Ta on oma rühma lastele väga oluliseks mängukaaslaseks, kes suunab ja õpetab last tema kõige olulisemas tegevuses - mängus, mida saadavad toredad laulukesed ja luuletused.

Oma kogemusi jagab Heli hea meelega ka kolleegidele ning suure loodushuvilisena juhib juba kuuendat aastat lasteaiaõpetajate ainesektsiooni.

Kolleegid kiidavad tema ettevõtlikkust, ideid ja algatusi koostöös lapsevanematega. Mitmel õppeaastal on korraldatud pereüritusi, kaasates lapsevanemaid lapsega koos tegutsema.

Heli on iseenda suhtes väga nõudlik, talle on omane põhjalikkus ja tahe kõike alustatut parimal moel lõpuni viia, olles eeskujuks kõikidele kolleegidele.

Enesest välja vist eales ei lähe. Lihtsalt ei ulatu enesest välja. Lähen, kus lähen, kuid eest leian enda ma.

Nüüd tõmban lendurimütsi pähe. Nüüd tõmban tiivad taskust välja.

Nüüd lähen kaugele lendama. Maandun kesk põldu, kus sinetab lina. Kes siin nüüd seisab? No muidugi mina.

No mine siis edasi rändama. Kolleegid Sõmeru põhikoolist on leidnud, et just see Ilmar Trulli luuletus iseloomustab kõige paremini õpetaja Raili Peili, kes on lisaks õpetajaametile ka suur reisimees ning kelle eestvedamisel toimuvad 8. klassi keeleõppereisid Londonisse.

Kaastöötajad iseloomustavad õpetaja Railit kui asjalikku, algatusvõimelist, julget, innovaatilist ja huvitava lähenemisega õpetajat, kes on oma töös ja tegemistes nõudlik ja põhjalik, aga samas ka õiglane ja tasakaalukas.

Здравствуйте, садитесь!

Nii alustab oma ainetundi Uhtna põhikooli aasta õpetaja Rimma Polonskaja, kes töötab Uhtnas 2005. aastast alates.

Õpilaste hinnangul on õpetaja Rimma igati normaalne õpetaja, mis tähendab tänapäeva õpilaste keelepruugis tegelikult hinnangut „väga hea". Kuigi pedagoogina on ta range, nõudlik ning järjepidevust nõudev, on ta laste poolt hinnatud. Õpetaja Rimma on suutnud panna õpilased aru saama vene keele õppimise vajalikkusest. Lisaks oskab ta tundi huvitavalt lõimida teiste õppeainetega ja siduda tunnis õpitut igapäevaeluga.

Õpetaja Rimma on väljendusrikas, hea huumorimeelega ja laia silmaringiga inimene ning harvad pole koolitunnid, kus ta läheb klassi, kitarr kaenlas. Muusikahelide saatel saab selgeks, et kahjuks on sünnipäev vaid korra aastas, et kapteni naeratus on nagu lipp mastipuul ning et metsas sirgunud kuusekese kodu ongi metsas.

Loomulikult käib kogu laululugu vene keeles ja koostöös õpilastega. Kuigi Uhtna kool jagab õpetaja Rimmat Lasila põhikooliga, märgivad kolleegid, et õpetaja Rimma ei ole mitte ainult tunniandja, kes tuleb ja läheb, vaid on 100% Uhtna põhikooli õpetaja, kes tunneb huvi ja on alati valmis kaasa rääkima haridus-ja koolielu ning õpilasi puudutavatel teemadel.

Kolleegid hindavad Rimma abivalmis, sõbralikku, toetavat ja seltskondlikku loomust.

Austatud õpetajad, et jätkuks teil tahet, loomingulisust, kõrget mõttelendu, et õppimine muuta eriliseks.