Käesoleval aastal täitus 175 aastat Hans Wühneri sünnist ja 100 aastat tema surmast. Mõlemat tähtpäeva on oluline meenutada.

Mustla lõunapoolsel serval asub roheliseks värvitud maja, kus täna on kuulda laste kilkeid ja mängumüra. Algselt aga oli see Tütarlaste Kihelkonnakool, mis asutati 1875. aastal. Samal aastal ehitati ka see tänaseks uue näo saanud maja. Ka selle ehituse pealehakkamise au kuulub Hans Wühnerile.

Kõike eelnevat silmas pidades sai 14. novembril Tarvastu lasteaia direktori Merike Tulbi eestvõttel teoks Tarvastu kihel

konna suurmehele Pühendatud ajalootund. Lasteaeda kogunesid lapsed, laste vanemad ja esinejad. Hans Wühneri eluloo kandis ette samas lasteaias oma poisipõl­ve veetnud Silver Kaljula. Teda assisteerisid mitmed abilised. Esinema olid palutud Tarvastu segakoor Üits Viis, kes esitas kolm isamaalist laulu, ja emotsio­naalne rahvatantsupaar Tarvastu gümnaasiumist. Kõige eredama mulje jätsid väikesed laulutüd­rukud ja pisipoisid, kes kunagist puhkpilliorkestrit jäljendasid.

Lühike õhtu oli südamlik ja jät­tis hea mulje. Jätkuks meie valla rahval ikka tahtmist sellisteks ajalootundideks, materjali meie kihelkonna ajaloos on ju küllaga.

Lõpetuseks olgu lausutud tei­se meie kihelkonna suurmehe Martin Lipu sõnad: „Eesti, oh ära unusta neid töölisi, kes sinu musta mulda on nii harinud nagu Hans Wühner. Need on su pare­mad pojad olnud."