Kaunis Ubja jaanituli

Kõik see üritus oli imeline, lapsi, kellest meil puudust ei tule, osales palju. Võisteldi kotijooksus, takistusrajal, köieveos.

Lapsed said osaleda õnneloosi püügis, kus kõigile jätkus vahvaid kingitusi. Koolinoored osalesid Ubja küla seiklusorienteerumises, mille korraldas Kairi Lusti.

Üles astusid küla Kantritantsijad ja ansambel meie. Kell kaheksa õhtul süütas vallavanem kaua tehtud kaunikese tule. Rahval oli sel aastal üle pika aja mõnus ja kuiv olla. Päike saatis meie pidu keskööni.

Foori kohviku suupisteid sai nautida inimese kombel külaselts Linda uute uhkete laudade taga. täiskasvanud said osaleda kotijooksus, perekondlikel suusavõistlustel, proovida karjapoisikarkudel käia, täis õllekasti aja peale hoida, köit vedada, koos sõbraga õllekastide ladumist teha ja terve õhtu ansambli KV Bänd muusika saatel tantsu lüüa. Sel aastal olid võitjatele autasudeks väga tervislikud lillekimbud - piparmündilõhnalised saunavihad.

Aitäh Ubja külaseltsi Linda liikmetele, kes aitasid üritust ette valmistada ja korraldada. Suur tänu esinejatele, kes laval üles astusid, Fer Project Oü-le elektri eest, palju tänu Raivole lava korraldamise eest ja Sõmeru vallavalitsusele ürituse toetuse eest.

Kallis rahvas, suvi on kätte jõudnud, Külakeskuse spordiplatsid ootavad teid vaba aega veetma. Kes soovib ise teha savist midagi ilusat ja praktilist, see andku endast märku.

Olge toredad, armastage ja kallistage rohkem oma lähedasi ning tundke igast päevast rõõmu.

Suured ettevõtmised nõuavad ka suurt tööd, unetuid öid, palju pabistamist ja toetajaid. Sõmeru valla MTÜ-d teevad tihedat koostööd MTÜ Partneritega, kelle põhieesmärk on kuue kohaliku omavalitsuse territooriumil moodustunud ühtses koostöötegevuspiirkonnas kohaliku elu arendamine, tuginedes kolme erineva sektori partnerlusele, nendeks on kohalikud omavalitsused, äriühingud, füüsilisest isikust ettevõtjad ning mittetulundusühingud ja sihtasutused. tänu sellele koostööle on mitmed MTÜ-d esitanud rahataotlusi PRIA-le. Seda kõike ikka oma piirkonna arendamiseks ja elanikkonna elujärje parendamiseks. üks selline esmane suur ettevõtmine mis teoks sai, oli MTÜ Junargol, sellest kirjutab juhatuse liige Natalja Ivanova.

Sportlik perepäev Roodevälja külas

Ja ongi Roodevälja külas järjekordne üritus läbi. PRIA projekti raames toimunud sportlik perepäev oli esimene suur ettevõtmine selles külas, mille tulemusena saime täita noorte unistuse ja hankida jalgpalliväravad. Projekti aitas kirjutada Siiri Saaremets.

Esimene jalgpalliturniir oli planeeritud 23. juuniks. Ilm oli sellel päeval küll kohutav, kuid see ei seganud võistlust Roodevälja versus Selja.

Siin tahaksingi öelda suure tänu Selja külaseltsile ja Anne Lumistele kõige selle eest, mis te tegite, eriti selle eest, et osalesite kohutavale ilmale vaatamata meie üritusel.

Kurb, et ilm ei lubanud jääda kauemaks, kuna mängijad olid läbimärjad. teised mängijad said osa sooja supi söömist.

Päeva juhiks oli Ilja Golomb, kellel oli varutud palju mänge. Suur tänu talle selle mõnusa päeva eest.

Väikesed lapsed said lustida batuudil, olles ise läbimärjad ning vahetades ikka riideid teab mitu korda kuivade vastu.

Vihmasadu lakkas kella seitsmeks, hetkel, mil saabus vallavanem Peep Vassiljev, et süüdata jaanituli. Õhtu jätkus kõhutantsustuudio Alima huvitavate tantsude saatel, millele rahvas kaasa elas ja mõned isegi kaasa üritasid tantsida.

„Braavo!" karjusid inimesed. „Aitäh, Alima!" tantsutuurid võttis üles ka ansambel Mix Mitte, et pakkuda rahvale jalakeerutuse võimalust. Grillimine, mängimine ja tantsimine kestis poole ööni.

Enda poolt tänan kõiki osalejaid, seda toredat seltskonda, kes üritusel osales, vaatamata päevasele vihmale.

Eraldi tänan kõiki, kes mind aitasid: Viktor, Lea, Eduard, Uno, Ain. Suur tänu taimo Kaldmale abi ja toetuse eest. Eriline tänu aga Siirile. Aitäh sulle, Siiri Saaremets, ilma sinuta ma poleks hakkama saanud!

Tervise edendusest ja spordist pakatab mittetulundusühingu Uus Uhtna projekt „Viis sammu parima tervise nimel"

Ettevõtmine sai teoks samuti tänu PRIA ja MTÜ Partnerite toetusele ja on teatud mõttes järg eelmise aasta sügisel valminud Uhtna tervise- ja spordipargi projektile. Kui on loodud koht, kus on ideaalsed võimalused tegeleda oma tervise ja heaoluga, siis tuleb üheskoos sellest võtta maksimum. Ürituste seeria „Viis sammu parima tervise nimel" keskendus tutvustavatele võistlustele ja tervise edenduse programmidele, mis võimaldasid osalejatel praktiliselt läbi teha erinevaid treeninguid ja võistlusi, mida tulevikus saab ka iseseisvalt viljeleda.

Esimene samm tõi kokku ennekõike lapsed ja noored, et üheskoos astuda targalt ja turvaliselt suvele vastu. Kaotamata suvel valvsust ja ennetamaks õnnetusi, keskenduti ohutusele ja turvalisusele läbi sportliku ja meelelahutusliku tegevuse Lõvi Leo, Nublu ja Sebra juhendamisel. teise sammu eesmärk oli tutvustada tervise- ja spordipargi võimalusi. Korvpalliväljakul peeti maha vabavisete võistlus, võrkpalliväljakul toimusid tõelist võistluspinget pakkuvad võrk- ja rahvastepallimatšid.

Liikumisväljaku vallutasid kepikõndijad, sumoareen ja laste võistluste ala. Virgestusväljakul korraldati võimlemine koos juhendajaga. Mängude väljakul peeti maha vibuturniir ja osavusmängud ning sai harjutada kätt petangis.

Kolmas samm kandis pealkirja „Naised trimmi, mehed vormi, lapsed rõõmsalt lustima". Naised said kindlasti sellest väga positiivse süsti, kus kahetunnine aeroobikaprogramm pani neid juba sügishooajaks mõtteid mõlgutama.

Neljandas sammus „tee, mis sa teed, kõik teed endale" oligi kõigil võimalus ennast proovile panna küll rammu-, küll osavusvõistlustel.

Lisaks aitas MTÜ rahvas kaasa ka Uhtna jaanipäeva korraldamisele.

Viies samm viis kepikõndijad ja jalgsimatkajad tutvuma oma kodukohaga, kus keskenduti terviseliikumisele.

Giidiga koos käidi läbi oma paikkonnas asuvad ajaloomälestised, looduslikud vaatamisväärsused ja kultuuriobjektid. Liikumisväljakul võtsid mõõtu vanemad koos lastevankritega beebirallis, lapsed minijooksus ja lastejooksus.

Siinkohal tahaks tänada kõiki, kes on ühel või teisel moel leidnud endas tahet ja jaksu lüüa kaasa MTÜ Uus Uhtna tegemistes. MTÜ Uus Uhtna sündiski tahtest muuta ja parendada oma kodukoha ja paikkonna elulaadi.

On rõõm, et sellest on innustust saanud mitmed ettevõtmised ja inimesed, kes on valmis enda, oma laste ja kodukoha nimel tegutsema. Aitäh teile!

Jätkuks meie MTÜ-del ikka jaksu edasi püüelda, julgust uute ettevõtmistega silmitsi seista ja omavalitsusel koostöötahet nende tegemisi toetada.