2012. aasta Alatskivi talimänge jäävad meenutama väga külm talveilm, pakast trotsivad suusatajad, reesõitjad ning matitajad, looduskeskuse põnev võistlus osavatele ja nutikatele, lauatennis sisealana, uued võistkonnad vahvate nimedega, isevalmistatud medalid ja film "Ühe puu lugu" medalite valmimisest, ka pisike draakon ning Päiksi võistkonna üllatuslik talispordialade demonstratsioonesinemine lumel.

Iga võistkond jättis Alatskivi talimängude ajalukku oma jälje:

Päiksi - endiselt jõuline, võitlusvaimu täis, uudsust ja üllatusi pakkuv

KK Juku - teie noorus, kiirus ja jõud nakatas meid kõiki

Lumeingel - kaunis nimi, stabiilsed tulemused

SOS - ühtehoidev ja üksteist toetav meeskond kuni lõpuni, tuju tõstmas naerusuine mõnus karu

Koosa küla - toredad ärksad, erksad ja sportlikud naabrid

Kokora - võistkond, kes kõigele vaatamata annab alati endast parima

Olite kõik vahvad ja tublid!

Korraldajad vabandavad talimängude lõputseremoonia pikalevenimise pärast

soses ajakava nihkumisega, mille põhjustas koroonavõistlus.

* * *

Oma arvamust talimängude ja tervisespordi kohta avaldasid ettevõtjad Piret Pihtjõe, Kalle Virkus ja Mikk Suursild ning väärikas vanuses Pjotr Kornejev, kes kõik osalesid Alatskivi talimängudel esmakordselt.

1. Millised on talimängudel osalemise muljed ja emotsioonid?
2. Kas tegelete tervisespordiga?
3. Milliseid spordialasid olete harrastanud?

Piret Pihtjõe:

1. Väga tore, et selline huvitav ja jätkusuutlik üritus on vallas ellu kutsutud.  

2. Tervisespordiga tegelen talvel, kuna siis on töö enamasti istuv- joonistan aiaplaane, valmistan ette koolitusi ja täiendan ennast. Sel talvel liigun mitmel erineval viisil- kõnnin ümber Alatskivi järve, käin naistekasse mõnele koostegemisüritusele või teen suuskadel ringi. Liigun iga ilmaga, leian sobiva riietuse. Suvel on töö füüsiline ja siis ei pea tervisesporti vajalikuks.

3. Kergejõustik, korvpall, jalgpall, ujumine, mäesuusatamine.

Kalle Virkus:

1. Muljed on hindele „4". Kogu asi oli veidi hajus. Ja venis. Arvan, et kui oleksin osa võtnud algusest peale, siis oleks vist korraldus loogilisem tundunud. Püüan järgmine kord vähemalt pealtvaatajaks tulla välialadele. Hea, et selline ettevõtmine ikka toimub!

 2. Mnjah... Jõusaali asemel kasutan puude lõhkumist ja metsategu. Suvel purjetan. Veel mõne aasta eest mängisin tihedalt squashi...

3. Vibulaskmine, squash, tennis, ujumine, purjetamine, mäesuusatamine.

Mikk Suursild avas Alatskivi talimängudega oma suusahooaja. Mikk arvab: „Kõige tähtsam talimängude juures on see, et inimesed kodunt välja tuleksid ja end natuke liigutaksid.“ Fotod:  Reet Kruup

Mikk Suursild avas Alatskivi talimängudega oma suusahooaja. Mikk arvab: „Kõige tähtsam talimängude juures on see, et inimesed kodunt välja tuleksid ja end natuke liigutaksid.“

Mikk Suursild:

1. Emotsioonid olid toredad.  Avasin valla mängudega oma suusahooaja. Ma olen muidu klassikalise sõidustiili mees. Suusadki on pikemad ja pidamismäärdega. Võistelda noortega uisustiilis oli põnev. Esimeste ringidega keerasin tempo natuke liiga kiireks ning viimastel ringidel tegelesin rohkem sellega, et käpuli ei kukuks ja ikka lõpuni jõuaksin. 

Minu arvates  on kõige  tähtsam sellise ürituse juures, et inimesed kodust välja tuleksid ja liigutasid end natuke. Olen järgmisel aastal veteranide klassis. Seekord tundus, et osalejaid  selles vanuserühmas oli vähe. Minu arust just see vanuseklass peaks end rohkem liigutama hakkama. Arvan, et kiidelda 40- aastaselt sellega, palju ma keskkooli ajal kaugust hüppasin, pole enam põhjust, kui hetkel 1,5km suusatamine hirmus tundub!  Sarnaseid ettevõtmisi, kus kohalik rahvas end tervislikult liigutab, võiks rohkem olla. Ilus päikeseline ilm, kuum tee termoses - väga tore. Kusagil oleks võinud ka lõke olla.  Tulevikule mõeldes soovitaksin ikka rohkem tegevusi õues.

2. Tervisespordiga tegelen viimasel ajal aina rohkem. Olen seda meelt, et mitmekülgsus on tore, aga hobidega ei saa end üle koormata. Minu töö ja hobi on mereaerutamine. Eelmisel aastal aerutasin rohkem kui 1800km. Talviti üritan niipalju kui võimalik  suusatada. Alatskivil häid suusaradasid ei ole, aga Palal ja Kuremaal on tingimused väga head. Pean väga lugu metsas või pargis jalutamisest. Jalutuskäik ei ole sport ega tervisesport, aga see on kiirel ajal justkui taastusravi. Minu jaoks peatab jalutuskäik elutempo ning tihti annab ka vastuse, kas kõik on korras? Kui ma jalutan  kevadises metsas ning ei näe, haista ega kuule midagi peale murede ja töömõtete, siis on seis kehva.

3. Nooruses tegin sporti palju. Lõpetasin omaaegse TSIKi ning mängisin kaks korda päevas võrkpalli.

Pjotr Kornejev (talimängude üllataja, kes saavutas lauatennises meeste arvestuses I koha, hoolimata sellest, et tema reket oli 40 aastat seisnud kasutuseta):

1. Ausalt öelda, minu tunne oli kehva- see teeb häbi, et noored kaotavad mulle. Mitte et mina oleksin tugev, vaid noored on nõrgad.

2. See on tore, et kaks korda nädalas ma saan lauatennist mängida ja ennast lihtsalt liigutada ja ma saan suhelda. Mul ei ole tähtis, kas ma võidan või kaotan.

3. Olen lõpetanud Tartu Ülikooli Spordikooli. Mul on korvpallis, väravpallis ja lauatennises esimene järk. Treeneriteks olid Kullam, Russak jt. Lauatennist õppisin Evelin Lestali juures, kes oli 10-ne kordne NSVL meister.

Mul on 70-ne aastaga kogunenud nii palju rikkust. Tahaksin jagada oma kogemusi lastega. Noortele tuleb anda võimalus liikumiseks, et nad ei peaks olema seal bussijaamas, ei tolgendaks niisma ja ei võtaks viina. Hea meelega tahaksin abiks olla Alatskivi spordielu korraldamisel. Näiteks võiksin olla korvpalli kohtunik.

Pjotr, kas Alatskivi suvemängudel osaled?
Kui kutsutakse.

Millist ala oled nõus tegema?
Kõike.

Kohtume 26. Alatskivi suvemängudel!

Jõudu treeninguteks!