Fotokonkursile esitatud fotode puhul hinnatakse nende väljendusrikkust ja emotsionaalsust, leidlikku ideed, iseloomulikkust Saue linnale, kunstilist ja tehnilist taset ning headest pildistamise tavadest kinnipidamist.

Korraldajal on õigus konkursilt eemaldada fotod, mis ei haaku teemaga, kus osaleja andmed ei ole korrektsed või kui osaleja esitab valeandmed.

Parimad fotod selgitab välja žürii ja need leiavad auväärse koha Saue linna 20. juubeli raamatus, mis ilmub suvel 2013. Fotokonkursile järgneb kevadel ja suvel 2013 näitus konkursile esitatud fotodest linna erinevates asutustes.

Konkursi tähtajad

„Linnas on ilu ja linnas on elu - suvi" 22. september 2012

„Linnas on ilu ja linnas on elu - sügis" 21. detsember 2012

„Linnas on ilu ja linnas on elu - talv" 20. märts 2013

„Linnas on ilu ja linnas on elu - kevad" 1. mai 2013

Konkursi tingimused

  1. Konkurss on kõigile avatud.

  2. Iga osaleja võib saata kuni viis fotot iga aastaaja kohta.

  3. Esitada võib nii mustvalgeid kui värvifotosid. Konkursile esitatud fotode puhul on lubatud kadreerimine, täielik ja osaline heleduse, kontrasti ja värvi korrektsioon ning teravustamine. Piltidel ei ole lubatud elementide juurde lisamine või nende eemaldamine. Piltide töötlemisel tuleb meeles pidada head tava ning nähtu tõepärast ja loomulikku esitust. Korraldajal on õigus küsida autorilt võrdluseks kaamera originaalfaili (RAW või JPG), samuti infot võtteolukorra kohta.

  4. Konkursile võib esitada varasemaid fotosid, kuid mitte neid, mis on osalenud teistel fotokonkurssidel.

  5. Fotod tuleb esitada digitaalsel kujul jpg-formaadis e-posti aadressil sirje.piirsoo@saue.ee (kirja suurus max 10MB, vajadusel saata mitme kirjaga) või tuua CD-l Saue Linnavalitsusse aadressil Saue, Tule tänav 7.

  6. Võistlusfoto peab olema hea kvaliteediga: pikem külg on vähemalt 3000 pikslit, minimaalne resolutsioon 300 dpi-d (üle 2 MB kindlasti).

  7. Fotodele ei või lisada teksti ja paspartuud.

  8. Iga foto juures peavad olema autori kontaktandmed: ees- ja perekonnanimi, aadress, telefon, e-posti aadress, ja foto pealkiri.

  9. Foto saatja vastutab esitatud foto autorluse ja andmete õigsuse eest.

  10. Korraldaja jätab endale õiguse konkursi käigus reegleid täpsustada ja täiendada.

  11. Korraldajal on õigus konkursile esitatud fotosid koos autori nime märkimisega kasutada tasuta linna reklaamivates trükistes, infolehes Saue Sõna ja linna koduleheküljel.

  12. Fotokonkursi tulemused avalikustatakse mais 2013 infolehes Saue Sõna ja linna koduleheküljel.

Lisainfo telefonil 6790175, Sirje Piirsoo.