Esimesel päeval jagati poisid ja tüdrukud gruppidesse ning toimus õppetöö erinevates tegevuspunktides. Õpetati sõlmi, orienteerumist kaardiga ja kompassi kasutamist, sõjaväetelgi püstitamist ja meditsiini. Lisaks said õpperetkest osavõtjad veel lasta õhupüssist ja vibust, sõita paadiga kuival maal ja lahendada meeskonna ülesandeid.   Kõik noorkotkad ja kodutütred olid usinad õppijad, sest järgmisel päeval tuli seda õpitut kasutada Illuka retkel..

Pühapäev algas hommikuse äratuse ja väikese hommikvõimlemisega. Hommikusöök söödud, tuli asuda lahendama esimest ülesannet kaardil - leida koordinaatide järgi õiged punktid, mis hiljem retke käigus rajal üles leida tuli.

Võistlustrass oli kümme kilomeetrit pikk ja  läbida tuli kaksteist kontrollpunkti. Rajale läks kaksteist neljaliikmelist noorkotkaste, kolm kodutütarde ja kaks algajate võistkonda. Võistlusmaastik oli huvitav ja jõukohane kõikidele.

Õpperetke aitasid korraldada ja läbi viia KL instruktor Deiv Bogens ja Kuremäe kompanii kaitseliitlased. Toitlustasid Jõhvi jaoskonna naiskodukaitsjad.

Volbrilõkke ääres koos juhendaja Andrei Akimoviga