Priit Grünthal on elanud Aravetel juba pea 30 aastat. Tema esimeseks töökohaks oli Aravete Kete silikaaditsehh, hiljem oli ta Kete spordihoone juht ning spordimetoodik.

1994. aastal tehti talle ettepanek hakata Ambla valla päästeteenistust üles ehitama. 1995. aasta jaanuaris moodustati Aravete Tuletõrje- ja Päästekomando, mis oli tookord ainulaadne terves vabariigis. Tegemist oli kolme valla (Ambla, Lehtse, Albu) ühisasutusena. Kuna selliseid asutusi veel polnud, käis ta süsteemi õppimas ja tutvumas Rootsis, Saksamaal ja Soomes.

Päästekomando oli oma uudsusega eeskujuks teistele Järvamaa omavalitsustele ja oli esimene, kes korraldas taasiseseisvunud Eestis ka esimese suurema päästeõppuse, mida kajastati ka riiklikus meedias. Tema käe all valmis kahe aasta jooksul Aravete depoohoone I osa, kus 1996. aasta sügisel alustas tööd ööpäevaringne valveteenistus.

Sellest sai alguse professionaalne päästeteenistus, mis täna annab tööd ligikaudu 20 inimesele.

1999. aastal lõi Priit MTÜ Aravete Tulehoidja, mille eesmärk oli eeskätt tuleohutuse teadlikkuse tõus Ambla vallas.

Selleks viidi läbi lugematu arv erinevaid koolitusi, õppepäevi, koolitati korstnapühkijaid ja arendati tuletõrjesporti.

Mitmed noored on sel alal tulnud Eesti meistriks ning kuulunud ka Eesti koondisesse.

Aastatel 2004 - 2006 viidi läbi samanimelised tuletõrjespordi karikavõistlused Aravete staadionil, kus lisaks Eesti parimate sportlaste osavõtule toodi näitamiseks ka Eesti moodsaim päästetehnika. Tänasel päevalgi on Priit oma põhitöökoha kõrvalt vabatahtlik päästja, kes teeb tuleohutusalast ennetustööd Ambla vallas ja Järvamaal.

2003. aastal autasustati Priit Grünthali Päästeteenistuse medaliga päästevaldkonnas tehtud töö eest ning 2006. aastal Järvamaa teenetemärgiga Järvamaa Päästeteenistuse arendamise eest. Lisaks on ta juhtinud 14 aastat korteriühistut ning olnud volikogu liige aastast 2002, kus ta oli 11 aastat järjest revisjonikomisjoni esimees.

Ta on mees, kes on andnud Ambla valla inimestele turvatunde ning on muutnud kodukoha turvalisemaks.Ta hoolib oma kodukohast ning aitab igati kaasa valla arengule.

Palju õnne ja jaksu edaspidiseks!