Uurimistööga ”Türi tehisjärve ja Pärnu jõe hüdroloogilised vaatlused” osales Sergei Järvamaa noorte kodu-uurimiskonverentsil ja GLOBE keskkonnauurimuste konkursil. Loodusteaduste jatehnikaalaste teadusprojektide võistlusel jõudis nimetatud uurimus vabariiklikku finaali.

Sergei on silma paistnud ka kui väga hea õpetaja. Nii tutvustas ta oma uurimistööd noorematelekoolikaaslastele, viis akadeemilisel ööl 10. klasside õpilastele läbi põneva töötoa ning jagas oma teadmisi ka õpetajatega.

Sergei eestvedamisel võtab Türi Ühisgümnaasiumi kolmeliikmeline meeskond osa Tallinna Tehnikaülikooli 8.-12. klassi kooliõpilaste töötubade võistlust "Päikeseenergiast energiasäästlike hooneteni". Tegemist on teaduse populariseerimise projektiga, mille eesmärk on tutvustada ühe interdistsiplinaarse töötoa kaudu erinevaid tehnika- ja tehnoloogiavaldkondi.

Vabal ajal meeldib Sergeile väga lugeda ja tegeleda auto-mototehnikaga.

Andeka õpilase stipendiumi suurus on 325 eurot.

Konkursi nominendid olid lisaks stipendiumisaajale Hille Kaljumäe Paide Ühisgümnaasiumist, Kaarel Siimut Paide Gümnaasiumist ja Mart Mägi Järva-Jaani Gümnaasiumist.

Kõiki konkursi nominente tänas maavanem kingitusega.

Maavalitsus soovib stipendiumi väljaandmisega tähtsustada teadusandekate noorte toetamise olulisust, motiveerida kõrgete vaimsete võimetega õpilasi arendama maksimaalselt oma potentsiaali ning tunnustada väga heade akadeemiliste saavutustega õpilast.

2012. aastal sai andeka õpilase stipendiumi Paide Ühisgümnaasiumi õpilane Madis Janno. 2011. aastal anti stipendium Paide Ühisgümnaasiumi õpilasele Maia Salmile ja 2010. aastal Türi Majandusgümnaasiumi õpilasele Siim Sisaskile.