Poolpika- või pikakarvalised koerad kannatavad väljas pikemaajaliselt olla. Täiesti lubamatu on jätta loom tunniks-paariks kaubanduskeskuse ukse taha ootama. Samuti ei või jätta looma pikemaks ajaks autosse, sest seisva auto salongi temperatuur langeb minutitega õuetemperatuuriga samale tasemele.

Ketikoerte eest hoolitsemine

Eestis on enamik õuekoeri ööpäevaringselt ketis. Kõigil, kellel kodus ketikoer palume tulenevalt lemmiklooma pidamise määrusest pöörata tähelepanu järgmistele asjaoludele: koeral peab olema soojustatud ja halbade ilmaolude eest varjumiseks maapinnast mõned cm kõrgemal olev kuut. Kuudi põhjas peab olema koerale asemeks alusmatt, tekk või mõni muu pehme riideese. Parimaks lisasoojustuseks sobib põhk, kuna see ei niisku nii kergesti. Kuudi sissepääsuava võib katta riidega. Kuudi ümbrus tuleb liikumiseks hoida vaba. Loomadele, kes viibivad õues, soovitab Eesti Loomakaitse Selts söögiks anda kuivtoitu, sest konserv jms külmub kiiresti  ning kindlasti tuleb jälgida, et joogikausis ei oleks vesi jäätunud.

Ole kodutute kasside suhtes vastutulelik

ELS rõhutab, et lisaks lühikarvalistele koertele ei kannata külma ka kassid - kassid tuleb hoida toas. Hulkuvat kassi märgates tuleks ühendust võtta lähima loomade varjupaigaga või kohaliku omavalitsusega. Kuna varjupaik suudab majutada vaid piiratud arv loomi, siis võiks inimesed olla vastutulelikud eriti kodutute kasside suhtes, lubades nad trepikotta, keldrisse või oma koju ajutiselt varju.

Kontrolli põllumajandusloomade tervist

Õues peetavate põllumajandusloomade pidajatel palume kindlustada loomadele piisavalt süüa ja võimaluse kasutada ilmastikutingimuste eest kaitset pakkuvat varjualust ning kontrollida ka regulaarselt loomade tervist ja vajadusel konsulteerida veterinaariga. Kindlasti tuleb loomadele tagada ka külmumata joogivee olemasolu.