Teadaolevalt on näiteks Paides juhtumeid, kus purgi asemel on kasutatud ka telliskive ning mujal muidki asju, et vähendada loputuskasti vett täis minemast. Vähenenud veekogus ei pruugi alati potti pudenenud väljaheidet alla viia, aga siis aitab ju kummilohv või pulk, millega ollust auku suruda.

Põltsamaa Vallavara OÜ juht Valev Uus on tööalaselt taolise kokkuhoiuga tihti kokku puutunud ja seda tänavuselgi talvel. See on tähendanud ummistunud kanalisatsioonitorusid, mida eriti talvel külmaga võib olla väga raske korda teha, sest kogu suures süsteemis tuleb n-ö käsikaudu üles otsida ummistus. Vallas on maju, kuhu remondimeestel tuli seetõttu kohale kihutada lausa igal nädalal ning tunnistada viimaks abitult, et lõpmatuseni ei saa nad kinniaetud torusid lahti torkimas käia, kui elanikud ise olukorra parandamiseks midagi ette ei võta.

Täpselt sama kuritegelik on seegi õpetus, kui puuküttega kortermajade elanikel soovitatakse kokkuhoiu nimel kütta vaid ühte tuba ehk kolida külmal ajal korteris ühte kohta ning jätta kõik ülejäänud ruumid soojata. Kui neis majades on sees vee- ja kanalisatsioonisüsteem, siis võib see tähendada külma tõttu torude lõhkemist. Selliste avariide likvideerimine talvisel ajal on pahatihti tõsine probleem või kohati isegi võimatu. Kuid ka taolisi juhtumeid tuli tänavu talvel vallas ette.

Kokkuhoid ei tohiks tähendada iseendale ja teistele uute ning raskete probleemide juurdetekitamist, vaid mõni kord tuleks säästmist alustada oma harjumuspärase elustiili ja hoiakute muutmistest.