Millised võiksid olla need trendid Karksi valla jaoks järgnevatel aastatel sama meetodit kasutades?

Üks trendidest on kindlasti inimeste lahkumine Viljandimaalt ja Eestist. Viljandimaa arengustrateegia konverentsil nimetati seda rahvastiku ümberpaiknemiseks. Käesoleva aastaga on vallast lahkunud 82, sealhulgas välismaale 42 inimest rohkem kui siia saabunuid. Üldine valitsev meelsus on, et inimesed parandavad sellega oma elujärge, saavad kogemusi ja maailma mastaabis on rohkem rahulolevaid inimesi. Nii võime tuleval aastal samuti oodata inimeste ümberpaiknemist Karksi vallast suurematesse linnadesse nii Eestis kui välismaale.

Ettevõtjad olid möödunud aastal Karksi vallas laienemise meelt. Mitmed ettevõtted: Nuia PMT, MetEst, Textuur  ja teised on ehitanud juurde uusi tootmispindu. Lõuna-Eesti Hooldekeskus rajas uue algatusena 100-kohalise hooldekodu Karksisse. Samuti nägid prantslased piirkonna perspektiivi omandades OÜ Puidukoja sooviga tootmist laiendada. Riik keerab ka ennast järjest rohkem väikeettevõtjate poole, soovides tulevikus rohkem toetada alustavaid ja väikeettevõtteid. Nii võime loota, et Karksi vallas saab olema rohkem ettevõtjaid ja tekkib juurde uusi töökohti.

Millist meelsust ja sõnumeid hakkab väljastama uus sügisel valitud volikogu, hakkab alles selguma. Positiivne on, et volikogusse valiti seekord palju noori inimesi ja volikogu juhtimine usaldati ka noorele inimesele. Ehk on see märk, et noored soovivad rohkem kohaliku elu korraldamisest osa võtta ja leiavad Karksi valla hea töö- ja elupaiga olevat.

Teadlase poolt ehitatud imemasin analüüsib suuri maailma asju, revolutsioone, buume, nafta hinna liikumist jne. Oma kodukoha meelsuse ja selle tagajärjel toimuvate protsessidega peame me ise hakkama saama. Kui me suudame üheskoos esile kutsuda ja märgata positiivseid arenguid, on tulemuseks rohkem rahulolevaid inimesi. Ja ilma imemasinatagi võime öelda, et Karksi vallal läheb uuel aastal hästi.  

Head positiivset uut aastat!