Harku-Lihula-Sindi 330/110 kV õhuliin kavandatakse kaheahelalise õhuliinina, kus samade mastide otsa paigaldatakse nii 330kV kui ka 110 kV ahelad.  Planeeritava elektriliini trass kulgeb läbi Koonga, Audru ja Sauga valdade. Planeeringu alaks on 330/110 kV õhuliini toimimiseks ja alajaamadega ühendamiseks vajalik maa-ala eelnimetatud valdades. Lõikudes, kus planeeritav õhuliin järgib olemasolevat 110 kV elektriliini trassi, määratakse perspektiivse suurenenud elektriliini kaitsevööndi ulatus. Lõikudes, kus elektriliin kavandatakse uude asukohta või kus on vajalik elektriliini trassi õgvendamine, valitakse elektriliini trassi koridori asukoht variantide võrdluse teel.

Kuna uuele liinile lisandub 330 kV pingeklass, tuleb laiendada liini kaitsevööndit 25 meetrilt 40 meetrini mõlemale poole liini telge. Muutub ka liini ilme, kuna selle mastid peavad kandma nii 330 kui 110 kV liini ja on seetõttu senistest suuremad.

Kõrgemate liinimastide kasutamine tähendab, et mastide vahemaa suureneb seniselt ligikaudu 200-250 meetrilt 350-450 meetrile ehk liinimaste jääb senisega võrreldes vähemaks. See lihtsustab näiteks põldude harimist.

Teemaplaneeringu koostamise korraldaja ning kehtestaja on Pärnu Maavalitsus. Strateegilise planeerimisdokumendi (teemaplaneeringu) koostab Ramboll Eesti AS. Keskkonnamõju strateegilise hindamise ekspert on Maves AS. Planeering koostatakse koostöös AS-ga Elering,  trassikoridori jäävate kohalike omavalitsustega, trassikoridori jäävate maaomanikega, tehnovõrkude haldajatega ning teiste asutuste, seltside ja organisatsioonidega.

Teemaplaneeringu lähteseisukohtade tutvustamine Pärnu maalkonnas  toimub 2. oktoobril  14   Audru vallamajas  ja   kell 16.30  Sauga vallamajas ning 3.oktoobril kell 14 Lõpe klubis.

Teemaplaneeringu lähteseisukohtadega on võimalik tutvuda Pärnu Maavalitsuse kodulehel: http://parnu.maavalitsus.ee. Lähteseisukohtade kohta saab esitada kirjalikke ettepanekuid ja küsimusi teemaplaneeringu koostamise korraldajale Pärnu Maavalitsusele aadressil: Akadeemia tn 2, 80088 Pärnu, e-mail: mv@mv.parnu.ee .

Täiendavat infot planeeringu lähteseisukohtade tutvustamise kohta on võimalik saada Pärnu Maavalitsuse planeeringute talitusest, kontaktisik Tiiu Pärn,  tel 4479761, e-post
ja Ramboll Eesti AS-st, kontaktisik Mildred Liinat, tel 504 4230, e-post
. Keskkonnamõju strateegilise hindamise ekspert Karl Kupits, tel 5093437, e-post
.