Konkursi alamkategoorias „Põhikooliõpetaja 2011" läks tänavu tunnustus Krootuse põhikooli õpetajale Sigrid Mallene´le. Lisaks alati põhjalikult ja sisukalt ettevalmistatud tundidele on Sigrid viimastel aastatel koostanud õppematerjale ja metoodilisi kogumikke ning saavutanud suurepäraseid tulemusi erinevate loodushariduslike tegevuste läbiviimisel.

Konkursi alamkategoorias „Huvihariduse toetaja ja edendaja 2011" tõsteti tänavu esile Maaja Glaseri tööd Orava põhikooli muusika ja vene keele õpetajana. Põlvamaa vene keele ainesektsiooni juhatajana on Maaja korraldanud nii olümpiaade kui luulekonkursse. Mitu aastat on Maaja Orava koolis õpetanud võru keelt, tema õpilased on võrukeelsete juttude võistlustel saavutanud auhinnalisi kohti. Muuhulgas on Maaja ka Orava põhikooli Noorkotkaste ja Kodutütarde organisatsiooni rühmavanem ja Kodutütarde Põlva ringkonnavanem.

Konkursi alamkategoorias „Gümnaasiumiõpetaja 2011" pälvis tiitli Põlva ühisgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Merle Pintson, kes esindab Põlvamaad ka Aasta Õpetaja üleriigilisel vastuvõtul.

Konkurssi „Põlvamaa aasta õpetaja" viiakse läbi 2000. aastast. Vt eelmiste aastate kokkuvõtteid maakonna kodulehelt.