Võistlustingimused ka 1964. ja 1976. aasta Innsbrucki taliolümpiamängude laske- ja murdmaasuusatamisvõistlusi võõrustanud Seefeldis on Rene Zahkna isa, laskesuusatamises kahtedel taliolümpiamängudel võistelnud ja hiljem ka Eesti koondist juhendanud Hillar Zahkna sõnul head. „Paari päevaga on sadanud erakordselt palju lund," ütles ta nädala algul kohapealt.

Eestis valitsenud kehvade lumeolude kiuste on mõlemad Võrumaa noored sportlased saanud suurvõistluseks valmistudes korralikult treenida. Tõnu Pääsukese ja Asko Saarepuu juhendamisel treeniv Rene Zahkna oli Hillar Zahkna sõnul novembris pikalt lumel Soomes Luostos ning viibis detsembri esimesel poolel keskmäestikulaagris Austrias Obertilliachis, kus harjutamiseks olid väga head tingimused. „Kodus olles päästis olukorra Tehvandi ühe kilomeetri ring, tõsi, laskmist suusatamiselt ei saanud seal teha," lisas ta. „2. jaanuarist on noorte olümpiatiim harjutanud jälle Obertilliachis, olin seal ka ise laagris."

Ettevalmistus on läinud täkkesse ka koos Ants Orassoniga Tarvi Sikku juhendava Üllar Tähe sõnul. „Oldi põhjas lumel, pärast seda oli laager Euroopas ja nüüd on poisid olude sunnil 2. jaanuarist taas Austrias," lausus ta.

Noored laskesuusatajad on osalenud kahel rahvusvahelisel võistlusel - novembris Soomes ja aasta lõpus Austrias. „Seal olid poisid päris head," sõnas Tähe.

Loe pikemalt vsport.ee lehelt.