Hispaanlased on kenasti pereellu sulandunud ja käivad isegi kooli võrk- ja korvpallitreeningutel ning alevi jõusaalis. Samuti on nad huvitunud koolis töötavast näiteringist. Koolivaheajal toimus lisaks nädalavahetuste perekesksematele ettevõtmistele ka pikem väljasõit Lõuna-Eestisse, kus hispaanlastele tutvustati nii Eestimaa looduse ilu kui meelelahutusvõimalusi. Samuti on tutvutud Tartu Ahhaa keskusega.

Senini on kõik sujunud suurepäraselt. Kui midagi veel soovida, siis vaid meie eesti laste julgemat ning aktiivsemat suhtlemist, et külalisõpilastel oleks võimalus leida Vändrast rohkem toredaid sõpru ning suhelda väga paljude erinevate inimestega.

Ja ega kaugel pole ka enam jaanuarikuu algus, kui Vändra Gümnaasiumi neli gümnasisti pakivad kohvrid, et proovida õppimisvõimalusi soojemas Hispaania kliimas. Vahetusõpilaste projekt esitab erinevaid väljakutseid nii õpilastele kui õpetajatele, sest tuleb pidevalt otsida sobivaid lahendusi ja võimalusi, kuidas korraldada õppetööd, et õpilased tuleksid võõrsil toime kõigi oma õppeülesannetega nii, et nad suudaksid tulemuslikult lõpetada kas oma klassi või lausa gümnaasiumi.

Vahetusõpilased ei külasta võõrustavas koolis kõiki tunde, sest kasutegur sellisest tunnist, kus enamus keelebarjääri tõttu mõistetamatuks jääb, on liiga väike.

Seetõttu saavad õpilased pigem suure iseseisva töö kogemuse ning tõelise vastutuse oma õpilepingu õigeaegse täitmise eest, rääkimata unustamatust võimalusest õppida inglise ja hispaania keeles ja reaalselt kogeda elu täiesti teistsuguses kultuuriruumis.