Palju elevust tekitas meie lasteaia külastamine. Eesti rahvariietes lapsed esinesid rahvatantsuga külalistele. Suur tänu lasteaialastele ja õpetajatele toredate emotsioonide eest.

Ukrainlased esinesid Koeru kultuurimajas kogu kooliperele mahuka rahvatantsu, laulu ja pillimängu hõlmava kontserdiga.

Külaskäigu raames käisime sõpradega Rakvere linnuses, Aqva SPA-s, Järva-Jaani vanatehnika varjupaigas, Kadrioru pargis ja lossihoovis, Tallinna vanalinnas ja Koeru JK jalgpallivõistlustele kaasa elamas. Külaliste sooviks oli ka külastada Soome Vabariiki. Pikal päeval kruiisil Helsingi- Tallinn-Helsingi olid teejuhiks Marilis Pettai, Kerli Sirila ja Sergei Mooro.

Veedeti ka kindlasti lõbusalt aega meie oma peredes ja õpilasesinduse eestvedamisel toimus noorteõhtu.

Oli südamlik taaskohtumine kooli direktor Georgii Vasyliuki ja tema kooli õpetajate ja õpilastega. Samal ajal, kui meil olid ilusad sügisilmad, said külalised teateid kodulinnast, kus oli ootamatult tulnud külmad ilmad, sadas lund ja koolimaja külmade klassiruumide tõttu lausa suleti.

Meie ühiselt veedetud aeg oli sisukas ja taaskord tõdesime, et ukrainlased on lahke, südamlik rahvus, kes väga ei erinegi eestlastest.

Täname südamest perekondi, kes olid külaliste majutamisel koolile suureks abiks.

Aitäh teile Marek ja Annika Ringmets, Ivar ja Marika Nagla, Valeri ja Ljuba Fokejeva, Raino ja Kristi Kanne, Aavo, Marilis ja Marje Pettai, Eha ja Janek Kruusalu, Merje ja Rebekka-Maria Remmelgas, Kerli Sirila, Eltsa ja Elin Lõoke, Elve ja Johan Kull, Laura, Ando ja Reelika Lepik, Kristjan ja Kirsika Ilmjärv, Keio Kustavus, Ülle Jääger, perekond Laansalu, perekond Ots, Eveli Lipping ja Kristo Pihlak, Eva ja Hannes Linno, Meelis Tamp ja Koeru Perekodu.

Ukrainlased ootavad meid külla juba uue aasta kevadel.