Seda projekti algatades oli peamiseks põhimõtteks, et vananevate  ja eakate inimeste sotsiaalsest toimetulekust ja aktiivsusest sõltub nii nende endi tervis kui ka kogu kogukonna elukvaliteet.

Käesoleva projekti raames töötatakse välja äriplaan eneseabiteenusele. Läbi huvipakkuva ja jõukohase tegevuse on eakatel  võimalik aktiivselt osaleda ühiskonnaelus, rakendada oma oskuseid ja teenida pensionilisa. Samuti avab see võimalused suhelda eakaaslastega ning sõlmida uusi suhteid. Projketi eduka tulemusena on võimalik taotleda rahastust teenuse käivitamiseks.

Projekti avaseminar toimub 30. märtsil algusega kell 12. 00  Kostivere  mõisas, kuhu on oodatud kõik eakad ja pensionärid nii Kuusalu kui ka Jõelähtme vallast . Avaseminaril esinevad  „Aktiivse vananemise ja põlvkondade vahelise solidaarsuse aasta 2012 hea tahte saadik Katrin Karisma- Krumm, Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühingu esindajad Tallinast, Jõelähtme ja Kuusalu vallavanemad. Seminari raames küsitakse eakate arvamust, et projekti raames valminud äriplaan saaks võimalikult vajadustepõhine. Avaseminari lõpetab Erich Kriegeri esinemine.