Ühtäkki tajusime, et kõik ei pruugi olla nii, nagu pikka aega näis. Jõuka ja eduka Euroopa fassaadi on tekkinud suur mõra, maailmas on senisest enam ebakindlust ja määramatust.

Meie väikese Eesti suutlikkus kiiresti kohanduda, ebamugavaid otsuseid teha ning kannatlik olla on andnud esimesi positiivseid tulemusi. Loodetavasti kannavad järjekindlus ja vastutustundlik tegutsemine soovitud vilju ka edaspidi.

Kuigi lähitulevik ei tõota majanduslikku küllust, leidub alati võimalusi, tegemaks asju paremini ja saavutamaks häid tulemusi. Oluline on teadmine ja usk, et saame hakkama.

Keerulisel ajal suureneb riigi ja omavalitsuse mõju inimeste elukorraldusele. See paneb avalikule sektorile senisest veelgi suurema vastutuse.

Luunja vald on viimastel aastatel seisnud tõsiste väljakutsete ees. Samas on just need aastad pakkunud meile hetki, mille nimel tasus pingutada.

Lõppeval aastal sai vald uue, ambitsioonika arengukava. Meil on eesmärke, mille saavutamisse panustada. Mullustest investeeringuobjektidest on oluline koolihoonete soojustamine CO2 vahenditest, avatud sai järjekorras juba seitsmes uus lasteaiarühm, rajamisel on unikaalne memoriaalpark Luunjasse. Märkida tasub ka muid sündmusi: peeti valla ajaloo rahvarohkeimad beebipeod, tegevust alustas oma harrastusteater, Luunjas avasid uksed uus söögikoht ja kunstigalerii, rajati uus spordiväljak, uuenes valla veebileht, kaardistati pärandkultuuri objektid, püstitati uusi elumaju ja renoveeriti vanu .... Seda rida võib jätkata pikalt.

Lõppenud aasta tõi taas tublit lisa vallaelanike üha kasvavasse perre. Oleme tulnud majanduslikult toime, lõpetades aasta täitunud eelarve ja stabiilse finantsseisundiga.

Meil on samuti, mida uuel aastal oodata. Valmiv Prisma kaubanduskeskus toob saabuval kevadel meie inimestele võimaluse teha oma igapäevased ostud kodutee vahetus läheduses. Räpina maantee rekonstrueerimine tõotab sujuvamat liiklemist. Lisaks objektid, mis valmivad meie seltside eestvedamisel, rikkalikum kultuurisündmuste kalender, ettevõtete investeeringud laienemisse. Uuel aastal on loodetavasti varuks veelgi positiivseid üllatusi.

Luunja vald soovib jätkuvalt olla hinnatud elaupaigaks, usaldusväärseks partneriks ja kindlaks toeks kõikidele elanikele.

Jätkuvalt on meie laual rida projekte, käivad ettevalmistused investeeringute saamiseks. Konkreetsete objektide kõrval on alati fookuses valla poolt pakutavate teenuste sisuline tase ja kättesaadavus. Kunagi ei suuda me pakkuda kõike, kuid soovime keskenduda sellele, mis on meie elanikele vajalik ja rahakotile jõukohane. 

TEGUSAT JA EDUKAT UUT AASTAT!