Raamatuesitluse avas Eesti suursaadik Soomes Mart Tarmak, sõna võtsid kirjastuse esindaja Markku Aalto ja autorid. Kohal viibisid endised Soome suursaadikud Eestis Jaakko Blomberg ja Jaakko Kalela. Autoreid olid tulnud õnnitlema tuntud Soome ajaloolased Matti Klinge, Oiva Turpeinen ja Jussi Nuorteva ning Soomes tegutseva Tuglase Seltsi tegevjuht Juhani Salokannel. Huvilisi oli ka Soome politseist ja tollist. Sümboolse sideme raamatus kirjeldatuga lõi esitlusest osa võtnud, Viinistust pärit salapiiritusevedaja Emel Vaarmani sõber, kindralmajor Matti Waris. Viimsilasi esindas vallavanem Haldo Oravas.

Raimo ja Risto Pullati raamat "Viinameri" annab tervikpildi Eesti ja Soome vahelisest piirituse salakaubaveost 1920. ja 1930. aastatel. Raamatus arutletakse piirituse salakaubaveo kui nähtuse ja selle kultuuriliste mõjude üle ka teistele Läänemere maadele.

Raamatus käsitletakse esimest korda piirituse salakaubavedu kui rahvusvahelise organiseeritud kuritegevuse ilmingut. Piiritusekuningate suhted poliitikute ja korravalvuritega põhjustasid keeluseaduse ajal laialdast korruptsiooni. Ameerika tasemel maffia jäi Läänemere piirkonnas siiski sündimata.

Põhjamaade karm alkoholipoliitika ning kõrged alkoholi- ja tubakaaktsiisid ning Läänemere-äärsete maade elatustaseme erinevused loovad kahjuks head eeldused salakaubanduseks ka tänapäeval.

Värskelt ilmunud Viinameri on saanud Soome meedias juba positiivset tagasisidet. Teadaolevalt ilmub järgmine "Viinameri" suve lõpuks ka läti keeles Riias. Soovime autoritele jõudu Läänemere maid ja kaugemaidki paiku puudutanud nähtuse tutvustamisel!