28. juulil võõrustasime taaskord külalisi. Seekord oli tegu Raplamaa inimestega, nimelt külastasid Raplamaa Külade Liidu ja Raplamaa Partnerluskogu inimesed maakonna LEADER objekte. Käru alevikus peatuti taaskord terviserajal ja külastati renoveeritavat pritsumaja, Kädval vaadati üle seltsimaja ja tehti ka kerge piknikupaus.

Kauged külalised Georgiast  kiitsid tehtut

Käru võttis külalisi vastu ka 20. augustil. Seekord olid huvilised Georgiast, ehk harjumuspärasema nimega Gruusiast. Välisministeeriumi kutsel Eestit külastanud delegatsioon soovis tutvuda edukalt Euroopa Liidu abiprogramme rakendanud maapiirkonnaga ja neile pakuti välja Käru vald. Kahjuks oli delegatsiooni ajakava üsna piiratud, kuid siiski suutsime pooleteise Käru alevikus veedetud tunniga  neile näidata koolimaja koos staadionihoonega, simmaniplatsi, terviserada ja pritsumaja ning noorteaita.  Gruusia külalised väljendasid oma hämmastust nähtu üle vägagi emotsionaalselt ning ei suutnudki aru saada sellest, kuidas ühes nii väikese elanike arvuga omavalitsuses on kõik sellised asjad võimalikud. Üks külaline ütles, et neil pole puudust rahast, vaid ideedest.  Näiteks lõpeb seal asfalt rajoonikeskusega ja nad ei oska paremat tahtagi.

Kokkuvõtteks tuleb tõdeda, et elukeskkonnal pole siin Käru mail häda midagi. Nagu üks Käru noor mees ütles - kaks ujulat veerand tunni kaugusel, tervise-rada ja staadion tasuta kasutada ning ööpäev läbi avatud - seda pole isegi Tallinnas. Ja kui Tallinnaga veel võrrelda, siis vallasisene ühistransport on meil kogu aeg tasuta olnud :).