Päinurme koolis tähistame igal aastal emakeelenädalat, mil näitame, kui ilus ning väljendusrikas keel meil on. Muidugi teeme seda ka kogu aeg igas eesti keele tunnis, kuid nii on vőimalik keele ilu ka teistega jagada.

Emakeelenädala avas nagu ikka pildinäitus, mille teema on igal aastal olnud erinev, aga seotud eesti keelega. Sel aastal joonistasid lapsed piltideks oma nimed. Teisipäeval külastasid algklasside őpilased küla raamatukogu ja kirjutasid ilukirja. Kauni käekirjaga vormistatud lood on üks osa kooli  saalis avatud näitusest. Tundides  lapsed  lahendasid lugemisülesandeid ja mőistatusi. Reedel toimus nädalat kokkuvőttev tund - vőistkonnad vőtsid mőőtu viktoriinis, lahendasid lőbusaid nuputamisülesandeid ja parimad said toredaid auhindu. Koolinädal möödus kiiresti ja lőbusalt ning tegevused lisasid vaheldust igapäevasele koolielule.

Emakeele nädala raames toimus ka kooli lauluvőistlus, kus astusid üles solistid, duetid ja kellade ansambel. Parimateks esinejateks valis ţürii Angelika Gergalo, Kaiki Hekkaneni, Reiko Toomingase ja Veigo Lepanurme. Eripreemiad kuulusid Gert Nevskile, kes ise ennast süntesaatoril saatis ja duetile Reivo Sillamaa - Tambet Lillepea. Kőik laulud ja saated oli őpilastele selgeks őpetanud muusikaőpetaja Sirje Pääslane-Tippi.

Eelmise kuu lőpus oli koolis olnud matemaatika nädal, kus nuputati ja lahendati huvitavaid ülesandeid. Lisaks toimus vőistkondlik viktoriin ja joonistati numbritest pilte. Őpilaste tööd on välja pandud kőigile vaatamiseks.

„Meie eelnevad kogemused on veenvalt näidanud, et sellised üritused on äratanud noortes huvi emakeele ning matemaatika vastu, őpilased on elevusega nende nädalate tegemistest osa vőtnud," ütles ürituste peakorraldaja  őpetaja Aino Kuusik.